KNHS

Brons voor Nederlandse junioren op EK Reining
26 juli 2011
EK Reining - team brons junioren

WIENER NEUSTADT (KNHS) - Het Europese Kampioenschap Reining voor junioren, young riders en senioren, dat van 26 t/m 28 juli plaatsvindt in het Oostenrijkse Wiener Neustadt, kende voor Nederland een mooi begin, het juniorenteam won het brons.

Het team, bestaande uit Megan Schmidt (Groesbeek) met Great Kid Whiz, Alissa Leloux (Bennebroek) met Little Smart Jameen, Trudy van der Plas (Heeswijk- Dinther) met Twist n Freckles en Famke Algera (Gouda) met Bq Fancy Starlet zette een knappe prestatie neer. Geweldig natuurlijk, aldus bondscoach Caspar de Jonge (Lochem). Als je ziet hoe het hele team de afgelopen tijd aan het werk is geweest en weet waar ze vier maanden geleden vandaan kwamen, dan kun je niet anders dan trots zijn.

Een hoofdrol was weggelegd voor Alissa Leloux (Bennebroek), die individueel de derde plaats veroverde. Zij moest als laatste starten, vertelt De Jonge, en dat legt natuurlijk extra druk. Maar ze hield verbazingwekkend goed het koppie erbij. Ook Megan Schmidt, die individueel elfde werd, liet zich niet van de wijs brengen door de drukte die een EK nu eenmaal met zich meebrengt. Famke Algera en Trudy van de Plas werden individueel ex aequo 17e.
Alle teamleden hebben een mooie prestatie neergezet en gereden voor wat ze waard zijn. Megan is een echte showgirl, aldus de bonscoach. Die gaat er echt voor zodra er maar voldoende rumoer is en iedereen naar haar kijkt! Deze score is natuurlijk super voor de ruiters en hun ouders, maar ook teamtrainer Rieky Young heeft er een grote bijdrage aan geleverd. Sinds zij de junioren en young riders onder haar hoede heeft is er veel progressie geboekt. Wat dat betreft zien we de rest van het kampioenschap vol vertrouwen tegemoet.

Uitslag landenwedstrijd junioren 26 juli 2011:


1: Italië

2: Duitsland

3: Nederland

- Megan Schmidt (Groesbeek) - Great Kid Whiz - 11e
- Alissa Leloux (Bennebroek) - Little Smart Jameen - 3e
- Trudy van der Plas (Heeswijk-Ditther) - Twist 'n Freckles - 17e
- Famke Algera (Gouda) - Bq Fancy Starlet - 17e

Op 27 juli vindt de teamwedstrijd voor young riders plaats. Op 28 juli volgt de strijd voor de individuele medailles, waar ook Rieky Young aan de start komt.