Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pennywise in juli exclusief naar 013

Pennywise komt deze zomer voor één optreden terug naar Nederland. Een van 's werelds populairste punkrockgroepen - inclusief nieuwe zanger Zoli Teglas - staat op dinsdag 26 juli voor een exclusieve show in 013.

De Amerikaanse band vindt begin jaren negentig al snel onderdak bij platenmaatschappij Epitaph. Wanneer punkrock vervolgens groots doorbreekt, hoort het viertal bij de populairste namen uit het genre. Waar andere vakbroeders echter voor het miljoenenpubliek gaan middels een glad en poppy geluid, blijft Pennywise haar melodieuze sound altijd injecteren met een stevige dosis agressie. Succes in de hitlijsten zit er op die manier niet in, maar de zalen puilen constant uit en ook op festivals is de groep een graag geziene gast. Het nummer Bro Hymn blijkt een festivalanthem bij uitstek en groeit uit tot een bonafide punkrock-evergreen.

De fundering lijkt jaren solide, totdat zanger Jim Lindberg in 2009 aankondigt te stoppen. Voor veel bands is het verlies van een zanger het moment om de handdoek in de ring te gooien, maar niet voor Pennywise. De drie overige leden herpakken zich en vinden in Zoli Teglas (Ignite) verrassend snel een meer dan waardige vervanger. Teglas geeft de groep nieuwe vleugels en tilt de zaken live naar grote hoogte. Het viertal maakt begin 2011 in een uitverkochte Melkweg dan ook een behoorlijk vitale indruk.

Fans en critici kijken nu reikhalzend uit naar de eerste studioplaat in deze opstelling. Daar wordt druk aan gewerkt. Of we op 26 juli - wanneer de Amerikanen een exclusieve show in 013 spelen - nieuw materiaal te horen krijgen, is dus nog even de vraag. Dat alle oude krakers uit de afgelopen twintig jaar krachtig en gedreven voorbij zullen komen, staat echter als een paal boven water.

Pennywise
Dinsdag 26 juli | aanvang 20:30 | zaal open 19:30
Tickets ¤ 25 (excl. service- en transactiekosten) | Avondkassa Tickets ¤ 27,50 Dommelsch Zaal | Voorverkoop vanaf zaterdag 16 april

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl


Noot voor redacties

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht