Published: 07:31 CEST 26-07-2011 /Thomson Reuters /Source: Solvay S.A. /XBRU: SOLB /ISIN: BE0003470755

SOLVAY TREKT 10 MILJOEN EUR UIT VOOR DE ONTWIKKELING VAN DE INNOVATIE TECHNOLOGIE VAN PLEXTRONICS VOOR OLEDs EN OPV.

Embargo: 26 juli 2011, om 7.30 uur (Brusselse tijd)

Solvay TREKT 10 miljoen EUR UIT VOOR de ONTWIKKELING VAN DE INNOVATIEVE TECHNOLOGIE VAN PLEXTRONICS VOOR ORGANISCHE LICHTEMITTERENDE DIODES EN FOTO-elektriSCHE CELLEN

Solvay maakt bekent dat het 10 miljoen EUR (15 miljoen USD) heeft uitgetrokken als financiële steun aan Plextronics, een bedrijf actief in gedrukte elektronica. Deze financiering zal de ontwikkeling versnellen van de technologie van Plextronics en de levering van zijn innovatieve producten aan een groeiend aantal klanten over de hele wereld. Solvay is de grootste minderheidsaandeelhouder van Plextronics.

Gedrukte elektronica is een opkomende technologie die gebruik maakt van nieuwe organische materialen toegepast in bestaande druktechnologie voor de aanmaak op industriële schaal van elektronische apparatuur met een ruim gamma vormen, waaronder dunne, plooibare substraten waarvan de fabricage weinig kost. Plextronics legt zich toe op materialen op basis van polymeren en technologieën voor essentiële toepassingen van gedrukte elektronica zoals organische lichtemitterende diodes (OLED), specifieke OLED-displays en verlichting, maar ook organische foto-elektrische cellen.

"Deze nieuwe investering maakt het engagement van Solvay voor Plextronics en de ontwikkeling van de gedrukte elektronica duidelijk. De aanwending van OLED-technologie bijvoorbeeld is een duidelijke aanwijzing dat organische en gedrukte elektronica op het punt staan een belangrijke markt te worden voor geavanceerde materialen. Met Plextronics hebben we een uitstekende partner om te slagen in dit groeidomein. We werken nauw samen daar waar zich zakelijke opportuniteiten aandienen," zegt Leopold Demiddeleer, General Manager van Future Businesses & Corporate Platforms, een afdeling van Solvays recent opgerichte Innovation Center.

"Plextronics is verheugd over de erkenning die het krijgt van de industrie en heeft de afgelopen twee jaar belangrijke vorderingen gemaakt als leverancier van inkten voor producenten van OLEDs en organische foto-elektrische cellen. Dat Solvay ons blijft steunen en dat het met ons samenwerkt aan de verbetering van de gedrukte elektronica, verheugt ons zeer", verklaarde Andy Hannah, Voorzitter en Chief Executive Officer van Plextronics. "De vooruitgang van onze OLED-technologie is uiterst belangrijk omdat we met dit werk tegemoetkomen aan de eisen van de klanten inzake platte beeldschermtechnologie en OLED-toepassingen in verlichting," zo voegde hij er nog aan toe.

Plextronics, Inc. is een internationaal technologiebedrijf dat zich specialiseert in gedrukte verlichting, beeldschermen, zonne- en andere organische elektronica. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Pittsburgh, Pennsylvania en legt zich toe op organische lichtemitterende diodes (OLEDs) en organische zonnetechnologie, meer speciaal de geleidende inkten en procestechnologie die deze en andere toepassingen mogelijk maken. Het bedrijf is in privé-handen en werd opgericht in 2002 als een spin out van de Carnegie Mellon University gebaseerd op geleidende polymeertechnologie ontwikkeld door Dr. Richard McCullough. Sindsdien hebben wetenschapslui van Plextronics deze technologie verder verfijnd en ontwikkeld, waardoor gedrukte elektronica buitengewoon performant worden. Het bedrijf beschikt over de ISO 9001:2008 en ISO 14001:2004 certificering. Voor meer informatie over Plextronics, kan u www.plextronics.com raadplegen.

SOLVAY is een internationale industriële groep, actief in Chemie. Hij levert een breed gamma producten en oplossingen die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 16.800 werknemers in 40 landen. In 2010 bedroeg de geconsolideerde omzet van de groep 7,1 miljard EUR. Solvay staat genoteerd op de NYSE Euronext-beurs in Brussel (NYSE Euronext: SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR). Voor meer informatie kan u terecht op www.solvay.com.