Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwegein, 26 juli 2011

Willem Vermeend commissaris bij internetbedrijf Jitscale

Het internationale internetbedrijf Jitscale met vestigingen in Nederland en de Verenigde Staten heeft internetondernemer Willem Vermeend, voormalig minister van Sociale Zaken en oud-staatssecretaris van Financiën, benoemd tot commissaris.

Jitscale is een Nederlands IT-internetbedrijf dat zich onder andere heeft gespecialiseerd in de wereldwijd snel groeiende markt van cloud computing. Bedrijven die over de meest geavanceerde IT- en internetapplicaties willen beschikken, kiezen er steeds vaker voor om deze niet meer zelf aan te schaffen. Het is steeds meer een trend om gebruik te maken van gespecialiseerde bedrijven, zoals

Jitscale, die op maat een 'internetcloud' beschikbaar stellen met bijvoorbeeld computernetwerken, servers, opslag, applicaties en internetdiensten. Door over te stappen op cloud computing kunnen bedrijven aanzienlijke kosten besparen op hun IT- en internet-uitgaven. Bovendien krijgen ze zo ook de beschikking over de modernste technologie en toepassingen. Zo profiteren ze optimaal van de razendsnelle innovaties op het terrein van het web.

Vermeend: "Nederland behoort wereldwijd tot de kopgroep van internetlanden. Deze positie is mede gerealiseerd door innovatieve ondernemingen, opgezet door jonge, ambitieuze ondernemers uit de internetgeneratie. Jitscale is zo'n bedrijf, met een geweldige potentie om op wereldmarkt van cloud computing een toonaangevende rol te gaan spelen. Daarom zie ik het als een mooie uitdaging om als commissaris daaraan een bijdrage te leveren."

Eelco van Beek, CEO van Jitscale: "Jitscale zit in een belangrijke groeifase. Ons team en onze technologie maken het mogelijk om grote en complexe platformen te beheren, nationaal en internationaal. Door slim gebruik te maken van bijvoorbeeld de mogelijkheden van cloud computing hebben wij een mooie voorsprong, die zich voor onze klant vertaalt in stabiliteit, zekerheid en kostenbesparingen. Bij deze groei horen wat ons betreft ervaren bestuurders en adviseurs van internationale allure. We zullen de grote kennis, ervaring en creativiteit van Willem Vermeend dan ook ten volle benutten."

-----------------------------