Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

26 juli 2011

Slechte weer zit verkiezing zomerhits dwars

ENSCHEDE - Met de eerste zonnestralen deze maandag is het aantal stemmen op de Zomerse 50 weer flink gestegen. De jaarlijkse zoektocht naar de grootste zomerhits loopt al enkele weken, maar door het slechte weer van de afgelopen weken bleef het aantal stemmen achter bij voorgaande jaren. Nu het weer toch eindelijk zomerse trekken begint te krijgen, hebben de internetstemmers zin in zonnige muziek op de radio. Tot en met zondag 14 augustus kan via www.zomerse50.nl worden gestemd op de nieuwe Zomerse 50. De dag erna wordt bekend welke plaat dé zomerhit van 2011 is.

"Na het herfstachtige weer van de laatste tijd, lijkt de zomer ver weg. Maar gelukkig zijn er toch ook dit jaar zomerhits te ontdekken", zegt de Enschedese radiomaker Martijn de Lange, die de Zomerse 50 elf jaar geleden bedacht bij TV Enschede FM. "Als ik kijk naar de nieuwe nummers van dit jaar, dan krijgen Plage van Crystal Fighters en Happiness van Alexis Jordan veel stemmen. Volgens de tussenstand is dé zomerhit van het jaar nog in handen van de Spaanse dj Sak Noel. Hij scoort momenteel een grote hit met het nummer Loca People, gezongen door de Nederlandse zangeres Esthera Sarita. Maar er kan nog een maand gestemd worden, dus het is nog te vroeg om te juichen voor dit duo."

In de Zomerse 50 staan elk jaar de vijftig meest populaire zomerhits allertijden. Aan het media-evenement doen elk jaar 150 radiozenders in Nederland en België mee. Zij zenden de hitlijst in de tweede helft van augustus uit. Net als vorig jaar komt er ook dit jaar een televisievariant met clips uit de Zomerse 50. Vorig jaar stond Yolanda Be Cool bovenaan met We no speak Americano, nummer twee was Bryan Adams met Summer of '69 en de Lambada van Kaoma was nummer drie. In eerdere edities van de Zomerse 50 stonden al Damaru en Jan Smit, Juanes, O-Zone, Underdog Project en Jody Bernal op de hoogste plek. Andere toppers in de lijst zijn onder meer All summer long van Kid Rock, We're going to Ibiza van de Vengaboys, Summer holiday van Cliff Richard, Dreadlock holiday van 10cc en Walkin' on sunshine van Katrina and the Waves. Kijk voor meer informatie op de website www.zomerse50.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht