Grolsch NV


dinsdag 26 juli 2011 Terug naar overzicht

Pilsner Urquell's International Master Bartender competitie komt naar Nederland

Pilsner Urquell's International Master Bartender competitie komt naar Nederland

Welke bartender beschikt over de meeste kennis en kunde voor het vak én Pilsner Urquell?

Op 22 augustus 2011 organiseert kwaliteitsbiermerk Pilsner Urquell voor de eerste keer de Nederlandse finale van de Pilsner Urquell Master Bartender. In Librije's Zusje in Zwolle strijden 21 deelnemers uit heel Nederland voor een plek in de internationale finale in Praag. Onder de noemer 'Pure Passie, Puur Pilsner', draait het tijdens de Master Bartender om de vraag welke deelnemer de meeste kennis, kunde en passie bezit voor de kwaliteitsbehandeling van bier in het algemeen en het merk Pilsner Urquell in het bijzonder. Aan de hand van verschillende opdrachten selecteert een vakjury de 'Master Bartender Nederland 2011'.

International Master Bartender 2011

De Nederlandse winnaar gaat door naar de internationale finale, die dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd, op 5 oktober in Praag. De dag waarop in 1842 's werelds allereerste Pilsner werd gebrouwen. De International Master Bartender is één van de grootste competities op biergebied. Hier zullen 17 finalisten, gekozen uit 4000 deelnemers uit verschillende landen, het tegen elkaar opnemen en meedingen naar de ultieme hoofdprijs van 10.000 euro en een stage van twee maanden bij een top horeca etablissement in het buitenland.

Rol bartender is essentieel

Het premium biermerk Pilsner Urquell wil met de Master Bartender 2011 gastheerschap, de optimale behandeling en het perfect tappen en presenteren van het kwaliteitsbier onder bartenders stimuleren. Hoe zorgvuldig Pilsner Urquell ook is in het brouwen en het transport van haar bier, het is uiteindelijk aan de bartender om zijn of haar gasten een perfect getapte en gepresenteerde Pilsner Urquell te serveren.

Tijdens de Master Bartender 2011 worden de deelnemers onderworpen aan een schriftelijk examen, een blindproeverij, diepte-interviews met kenners uit de industrie en natuurlijk moeten zij ook hun taptechnieken en presentatie in de praktijk tonen. Een taptechniek die voor Nederlandse begrippen volledig anders is in vergelijking met regulier tapbier. De prestaties worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit bierkenners Hans Glandorf en Sander van Werkhoven, en afgevaardigden vanuit Grolsch en Pilsner Urquell.


***
Terug naar overzicht
Talking Alcohol

* © 2010 Grolsch - A SABMiller Company

* |

* Sitemap

* |

* Disclaimer

* |

* Contact