Persbericht

Manchester City kiest voor UNIT4

~ ERP-oplossing ondersteunt Engelse topclub bij toekomstige veranderingen ~ Sliedrecht, 26 juli 2011 - Manchester City, voetbalclub uit de Engelse Premier League, heeft het ERP-systeem Agresso Business World van UNIT4 gekozen als nieuw financieel systeem. De winnaar van de FA Cup van 2011 - de Engelse beker, kiest voor de software van UNIT4 om zakelijke en financiële ambities te ondersteunen.

Meer dan 300 medewerkers van de club gaan het systeem gebruiken voor onder andere financieel management, budgettering, planning, inkoop en rapportage/analyse. Agresso Business World is door haar VITA-architectuur eenvoudig aan te passen aan bedrijfsverandering. Gebruikers kunnen met behulp van de architectuur zelfstandig veranderingen doorvoeren. Dat betekent dat de club bijna onmiddellijk kan anticiperen op veranderende omstandigheden, zonder extra kosten en vertraging vanwege de inzet van externe programmeurs en ander IT-personeel.

Andrew Widdowson, Head of Finance bij Manchester City: "Onze club ondergaat veel veranderingen en is, zoals iedere commerciële organisatie, altijd op zoek naar manieren om de efficiency van de organisatie te verbeteren. We maken een snelle groei door en hadden een systeem nodig dat zich continu kan spiegelen aan de continue stroom aan bedrijfsveranderingen waar we mee te maken hebben. Met Agresso Business World hebben we een oplossing in huis die ons optimaal inzicht geeft in de prestaties van de club als commerciële organisatie. Daarnaast helpt het onze lange termijn ambitie te verwezenlijken om zowel binnen als buiten het veld een van de grootste clubs ter wereld te zijn."

"De organisatie van Manchester City is door sportieve successen continu aan verandering onderhevig. We zijn daarom ook erg trots dat een indrukwekkende naam met zulke dynamische bedrijfsvoering voor ons heeft gekozen. Daarnaast zijn we als officiële partner van de KNVB al nauw betrokken bij de wereld van professioneel voetbal en dat wordt met deze klant alleen maar meer", zegt Ton Dobbe, Vice President Product Marketing bij UNIT4.