Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT 26 juli 2011

Twee Nederlandse landenteams naar Zesdaagse

De KNMV heeft dit jaar twee landenteams ingeschreven voor deelname aan de ISDE (International Six Days Enduro). Deze wedstrijd, beter bekend als de Zesdaagse, wordt van 8 tot en met 13 augustus verreden in de omgeving van Kotka - Hamina in Finland.

Het Trophy Team bestaat uit: Hans Vogels (Husaberg), Mark Wassink (KTM), Amel Advocaat (Husaberg), Erwin Plekkenpol (KTM), Erald Lammertink (Husaberg) en Ralph Hubers (KTM). Laatstgenoemde neemt de plaats in van Jirry van Veen, die zich met een blessure heeft afgemeld. Peter Lenselink, die als endurorijder de nodige ervaring in Finland heeft opgedaan, is als volgrijder toegevoegd. Ragnar Katerbau is de teammanager namens de KNMV.

Voor het Junior Trophy Team, voor rijders tot 23 jaar die allen op KTM uitkomen, zijn de volgende namen geselecteerd: Ismo ten Velde, Robin Nijkamp, Lucas Dolfing en Stefan Hage. De rijders van zowel het Trophy Team als het Junior Trophy Team zijn goed herkenbaar door de fel oranje helmen die zijn gespoten door Blaauw-Perioverf.

Naast de landenteams zullen drie clubteams naar Finland reizen: De Enterse Motorclub, MC De Toerenteller en het Dutch Veteran Team.

Op de website van de Zesdaagse (www.isde2011) is meer informatie te vinden over de wedstrijden, de routes en de omgeving.


---

Over de KNMV
De KNMV, opgericht in 1904, is met bijna 50.000 leden en 280 aangesloten clubs, de grootste belangenbehartiger van motorrijdend Nederland. Als overkoepelende motorbond is de KNMV gericht op: sport, opleidingen, recreatief motorrijden, verkeer en verzekeringen. Kijk voor meer informatie op www.knmv.nl.