Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schneider Electric benoemt Denny Alting tot

Vice President Energy Business

Haarlem, 26 juli 2011 - Schneider Electric Nederland heeft Denny Alting benoemd tot Vice President Energy Business. In deze rol richt Alting zich op het uitbouwen van de business unit Energy binnen Scheider Electric. Dit bedrijfsonderdeel houdt zich bezig met het veilig en betrouwbaar distribueren van energie van en naar netbeheerders en industriële eindgebruikers. Een belangrijk aandachtspunt van Alting daarbij is de integratie van de distributie-activiteiten welke Schneider Electric in 2010 heeft overgenomen van het Franse conglomeraat Areva.

Alting is sinds december 2005 in dienst bij Schneider Electric en heeft diverse marketing & sales functies vervuld. De afgelopen twee jaar was hij als sales manager bij de Industrie Business verantwoordelijk voor de segmenten Industriële eindgebruikers, Infra & Water.

"Bij de business unit Industrie heb ik een zeer interessante en succesvolle periode gehad. Mijn roots liggen in de energietechnologie, ik kijk er dus naar uit om bij deze business unit aan de slag te gaan", aldus Denny Alting over de overstap naar zijn nieuwe functie. "Areva D is nu onderdeel van Schneider Electric en het is mijn taak ervoor te zorgen dat dit bedrijfsonderdeel naadloos binnen Schneider Electric integreert en verder wordt uitgebouwd."

Over Schneider Electric

Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.