Ingezonden persbericht


Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

PERSBERICHT

Clement en Westra rijden WK tijdrit

Nieuwegein, 26 juli 2011 - De renners Stef Clement (Rabobank) en Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) zijn door bondscoach Leo van Vliet geselecteerd voor de tijdrit van de wereldkampioenschappen op de weg in september in Kopenhagen, Denemarken. "Tijdrijden is een zware discipline waar renners zich optimaal op moeten kunnen voorbereiden. Vandaar deze vroege selectie", aldus bondscoach Leo van Vliet. De KNWU onderstreept met deze vroege selectie het belang van de discipline en de voorbereiding die noodzakelijk is voor dit specialisme.

Stef Clement is als Nederlands kampioen en op basis van zijn resultaten in het verleden geselecteerd. Lieuwe Westra is geselecteerd op basis van zijn prestaties in de tijdritten van De ronde van de Algarve (2e), Parijs-Nice (6e), Driedaagse De Panne-Koksijde (2e) en het NK tijdrijden (4e). De renners rijden op woensdag 21 september in Kopenhagen, Denemarken de tijdrit over een afstand van 46,4 kilometer.

KNWU en tijdrijden
De KNWU vindt de aandacht voor tijdrijden noodzakelijk. Het is een Olympische discipline en daarnaast worden bijna alle grote rondes (Giro, Tour de France, Vuelta) beslist in de tijdritten. Tijdrijden is een discipline binnen de wielersport die in Nederland de afgelopen jaren te weinig aandacht heeft gehad. Om het tijdrijden te stimuleren start de KNWU in 2012 met een volledige tijdritcompetitie over vijf grote wedstrijden.

Noot voor de redactie: (

Ingezonden persbericht