Ingezonden persbericht


The Black Atlantic start voorverkoop nieuwe EP

fans krijgen kijkje in de keuken van Nederlands hardst werkende band

Utrecht, Nederland | Gepubliceerd op: 26 juli 2011 Het Groningse folk-pop kwartet The Black Atlantic start vandaag met de voorverkoop van hun nieuwe EP via een interactieve website. Fans die de EP getiteld 'Darkling, I Listen' aanschaffen op deze site worden door de band beloond met een exclusief kijkje in de keuken. Tevens vraagt de band haar fans om zelf aan de slag te gaan en korte filmpjes te maken aan de hand van de songteksten van 'Darkling, I Listen'. Deze filmpjes zullen worden opgenomen in de achtergrondvideo van de website.

'Darkling, I Listen'
-
De vier nummers tellende EP wordt de opvolger van het succesvolle debuutalbum 'Reverence for Fallen Trees' (2009) en zal op 11.11.11 door Beep! Beep! Back up the Truck in Nederland en Amerika worden uitgebracht en door Haldern Pop Recordings in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Op de nieuwe website van de band kunnen fans echter al vanaf vandaag een exemplaar van 'Darkling, I Listen' aanschaffen op CD, 10" vinyl, Playbutton of als download.

Wie de EP aanschaft in de voorverkoop krijgt de mogelijkheid een account aan te maken op de website van de band waarmee toegang wordt verkregen tot exclusieve content. De band belooft de vroege kopers tijdens de opnames en productie van de EP exclusieve content te verschaffen zoals video's en foto's gemaakt in de studio, ruwe opnames van nieuwe nummers, songteksten en andere extra's. Ook zal de documentaire over de tour door China eerder dit jaar voorlopig alleen te bezichtigen zijn met een account. Het geld dat wordt opgehaald met de voorverkoop wordt volledig geïnvesteerd in de productie van de EP.

Interactieve videoachtergrond
-
De achtergrond van de nieuwe website bestaat uit een beeldvullende video. Zanger Geert van der Velde schrijft hierover:

"The background for this website is interactive. It is a movie screen! We'd like to ask for you to upload your very own video material to our website so that we can combine all of your videos into one great, giant film."

Elke maand zal de band de lyrics van één van de nummers van de EP posten en de bezoekers vragen hier hun eigen beeld bij te creëren en deze te uploaden naar Youtube. Deze filmpjes zullen worden opgenomen in de achtergrondvideo van de website van The Black Atlantic die zo een tijdsdocument van impressies zal gaan vormen.

Canadese filmmakers Tracy Maurice en Matt Moroz - bekend van video's voor Arcade Fire, Islands, Wolf Parade - hebben het spits afgebeten en de eerste achtergrondvideo aangeleverd. Zij werken momenteel aan een videoclip voor The Black Atlantic die in Augustus uitkomt.


-