Gemeente Venray

/ Plan voor 30 woningen in Heide, woningbouwlocatie Groeneweg

26 juli 2011

Plan voor 30 woningen in Heide, woningbouwlocatie Groeneweg

Het college van B en W heeft op 26 juli ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Heide, woningbouwlocatie Groeneweg. Dit bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor circa 30 woningen. Het gaat daarbij om een mix van starterswoningen, seniorenwoningen, kavels voor tweekappers en kavels voor vrijstaande woningen. De starters- en seniorenwoningen worden gebouwd als rijwoningen of gestapelde woningen (boven- en benedenwoningen).

Met de bouw van de woningen wil het college voorzien in de woningbehoefte van het dorp; het plan maakt ook het (tijdelijk) huisvesten van arbeidsmigranten mogelijk.

Ter inzage

Het bestemmingsplan moet door de gemeenteraad worden vastgesteld. Voordat het zover is, ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage op het gemeentehuis. Daarnaast is het plan digitaal te bekijken op de website van de gemeente (www.venray.nl) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 5 augustus tot en met 15 september 2011 ter inzage. Gedurende deze tijd kan iedereen een zienswijze indienen.