Ingezonden persbericht


ABT bundelt mogelijkheden in handig overzicht

NIEUWE WEBSITE VOOR FIETSEN EN WANDELEN

ACHTERHOEK - Deze week heeft het Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT) een nieuwe website geopend met daarop een overzicht van fiets- en wandelmogelijkheden in de Achterhoek. Op de site vindt de bezoeker een scala aan VVV-routes, waarvan een flink deel gratis te downloaden is. De website www.fietsenwandelenachterhoek.nl bevat fietsroutes en wandelroutes en een handige fietsrouteplanner waarmee simpel zelf een route is uit te stippelen. Bovendien is nuttige aanvullende informatie opgenomen over Toeristisch Overstappunten, oplaadpunten voor elektrische fietsen, kinderroutes en wordt een sfeerbeeld van de Achterhoek geschetst.

Fietsen
Op de website wordt veel informatie gegeven over de fietsmogelijkheden van de streek. De fietsrouteplanner die samen met Falk is ontwikkeld, heeft een prominente plaats. Hiermee kunnen eenvoudig zelf routes worden samengesteld, telkens aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk in de streek. Dit netwerk is over het totale gebied gespannen en kent vele honderden genummerde routebordjes waarop de afstand naar het volgende knooppunt is aangegeven. En bij ieder knooppunt staat een overzichtskaart van dat deel van de Achterhoek waar je je op dat moment bevindt. Op de site vind je ook verschillende fietsroutes die eenvoudig kunnen worden gedownload. De routes kennen elk een ander thema, variërend van wijnroutes tot kastelenroute en van montainbiketocht tot kerkenpadroute. Voor gebruikers van elektrische fietsen is een duidelijke overzichtskaart vermeld met daarop alle oplaadpunten in de Achterhoek.

Wandelen
Ook op gebied van wandelen geeft de nieuwe website www.fietsenwandelenachterhoek.nl alle mogelijke informatie. Denk aan downloadbare wandelroutes door prachtige natuurgebieden rond de verschillende Achterhoekse steden en dorpen. Ook is informatie opgenomen van wandelroutes die speciaal voor (ouders met) kinderen zijn uitgezet. Voorts wordt er verteld over het Nordic walkingnetwerk in de Achterhoek en kun je lezen welke evenementen op gebied van wandelen in de Achterhoek worden georganiseerd.

Toeristisch Overstappunten
De website geeft alle locatie van de circa veertig Toeristisch Overstappunten (TOPS) in de Achterhoek. Er is een duidelijke overzichtskaart opgenomen waarop alle TOPS zijn vermeld. Kenmerk van een TOP is dat er parkeergelegenheid is, meestal een horecavoorziening in de directe nabijheid en er een veelheid van routes kunnen worden gestart. Van iedere TOP is weergegeven welke startmogelijkheden van routes er zijn. Uiteraard daarbij aangegeven waar de TOP zich bevindt.

Uutblaozn en uutblaoshuuskes
Voor diegene die een route in de Achterhoek rijdt of loopt zijn er op tal van plekken prachtige horecagelegenheden. Maar diegene die in de zeer landelijke gebieden eropuit is zal niet altijd overal een plek kunnen vinden voor een kopje koffie of een glaasje fris. Voor dat doel zijn op allerlei locaties uutblaoshuuskes-rustpunten ingericht. Hier kan tegen een schappelijke prijs - op basis van zelfvoorzieining- een consumptie worden gebruikt. De nieuwe website www.fietsenwandelenachterhoek.nl bevat ook alle adressen van deze rustpunten.

Familie van websites
De nieuwe website past in een familie van websites van het ABT waarmee de toeristische organisatie het publiek over de toeristische mogelijkheden van de streek informeert. Iedere website heeft dezelfde navigatiestructuur met grote foto's, duidelijke teksten en handige overzichtskaarten. Het onderscheid wordt bereikt in kleurstelling en onderwerpen. Van paardrijden tot streekwijnen en van kerkenpaden tot zomerevenementen. Telkens is een directe verwijzing opgenomen naar de hoofd-toeristische website van de streek, www.achterhoek.nl.

Zutphen, juli 2011
EOA/ea.


---