Personenzoeker 123people lanceert nieuwe apps voor Android en iPhone


Eenvoudig vrienden en bekenden zoeken met de personenzoekmachine voor Android en iPhone

Wenen, Oostenrijk, 20110726 -- 123people lanceert vandaag twee nieuwe applicaties om gratis personen mee te zoeken op geavanceerde mobiele telefoons (smartphones). De uit 2009 stammende iPhone app is flink onder handen genomen en geheel vernieuwd. Ook is er nu eindelijk een applicatie beschikbaar voor Android-telefoons als de HTC Desire, HTC Sensation en de Samsung Galaxy-serie. Beide nieuwe apps voor iPhone- en Android-telefoons zijn beschikbaar in vijf talen, waaronder Nederlands.

123people lanceert vandaag twee nieuwe applicaties om gratis personen mee te zoeken op geavanceerde mobiele telefoons (smartphones). De uit 2009 stammende iPhone app is flink onder handen genomen en geheel vernieuwd. Ook is er nu eindelijk een applicatie beschikbaar voor Android-telefoons als de HTC Desire, HTC Sensation en de Samsung Galaxy-serie.

Beide nieuwe apps voor iPhone- en Android-telefoons zijn beschikbaar in vijf talen, waaronder Nederlands. Voor de Nederlandse markt zijn lokaal relevante sociale netwerken doorzoekbaar met 123people, zoals Hyves, Mindz en Schoolbank.

Online zoeken
Het online zoeken van telefoonnummers, e-mailadressen, sociale netwerkprofielen van Twitter en Facebook en andere persoonsgebonden informatie van vrienden, kennissen en zakenrelaties wordt met de nieuwe applicaties een stuk eenvoudiger.  Voor 123people is de lancering van apps voor iPhone en Android noodzakelijk ontwikkeling, daar het bezoek aan 123people via smartphone, mobiele telefoon, iPad of tablet het laatste jaar exponentieel is toegenomen, tot wel zes miljoen bezochte pagina's per maand.

Digitale voetafdruk
“Met deze nieuwe apps hopen wij een kleine revolutie teweeg te brengen in de markt voor personen zoeken op mobiele telefoons. Met de 123people-apps kan de gebruiker snel, simpel en zonder kosten meer te weten komen over een persoon, of tussendoor de eigen digitale voetafdruk onder de loep nemen”, zegt Gilles Clouët des Pesruches, CEO van 123people. “Doordat we de apps een complete make-over hebben gegeven, met een slim menu waarbij de gebruiker zelf de voorkeur kan geven welke categorie hij het eerst ziet, heeft de smartphonebezitter voortaan altijd een uitgebreide personenzoekmachine op zakformaat bij de hand.”

Daar is een app voor
Er zijn legio situaties denkbaar waarin de 123people-app van pas kan komen. Zoals het zoeken van een adres of een telefoonnummer dat u vergeten bent op te slaan. Vanuit de applicatie kunt u contactgegevens rechtstreeks bewaren, delen op sociale netwerken of toevoegen aan Instapaper of Readitlater. Of u zoekt voorafgaand aan een zakelijke bespreking nog even snel wat persoonsgegevens op van uw zakenrelatie ter voorbereiding. Zelf uw digitale voetafdruk controleren kan nu eveneens makkelijker dan ooit.

De mogelijkheden van de 123people-apps op een rij
  • Met de 123people-app heeft u telefoonnummers, e-mailadressen, foto's, video's, weblinks, sociale netwerkprofielen, nieuws, blogs, documenten, cv's en Twitteraccounts binnen handbereik.

  • Vind meer informatie over vrienden, kennissen, zakenrelaties en beroemdheden.

  • Controleer onderweg nog even uw digitale voetafdruk.

  • Bellen of sms'en vanuit de resultaten bij telefoonnummers met een druk op uw smartphone*.

  • Bewaar telefoonnummers* en e-mailadressen direct in uw adresboek.

  • Stuur e-mails vanuit de zoekresultaten.

  • Zoek binnen uw eigen contacten.

  • Deel zoekresultaten zoals afbeelding, video's, linkjes, nieuws of blogs met uw vrienden of volgers via Twitter, Facebook of per e-mail.

  • Bewaar zoekresultaten met Instapaper of Readitlater. 

Beschikbaarheid en talen
De 123people-apps zijn per direct gratis beschikbaar in de Apple iTunes store en in de Android-market in de volgende talen: Duits, Engels, Frans, Italiaans en Nederlands. De apps zijn geschikt voor Android-versie 2.1 en hoger en vanaf iOS 4.0 en zijn geoptimaliseerd voor iPhone 3GS en iPod Touch.

Over 123people

123people (www.123people.com) is een verticale zoekmachine gericht op personen zoeken. Met 123people kan iedereen informatie terugvinden over zichzelf en anderen – snel en gratis. Met meer dan 50 miljoen unieke bezoekers per maand is 123people uitgegroeid tot de grootste personenzoekmachine ter wereld. De zoekresultaten komen uit zowel globale als lokale bronnen en gratis beschikbare databanken op internet die niet geïndexeerd worden door welke andere zoekmachine dan ook.

123people is aanwezig in twaalf landen, in tien talen en tevens beschikbaar als applicatie voor iPhone en Android-smartphones: VS (www.123people.com), Canada (www.123people.ca), VK (www.123people.co.uk), Oostenrijk (www.123people.at), Duitsland (www.123people.de), Zwitserland (www.123people.ch), Italië (www.123people.it), Spanje (www.123people.es), Nederland (www.123people.nl), Frankrijk (www.123people.fr), Zweden (www.123people.se), en Polen (www.123people.pl).