Hubstart Paris®: Roissy en omstreken en de City of Atlanta tekenen een samenwerkingsovereenkomst ter bevordering van het bedrijfsleven

PARIJS--(BUSINESS WIRE)-- 20110726 --

Op maandag 11 juli 2011 werd een convenant ondertekend door Kasim Reed, de burgemeester van Atlanta (VS), Jean-Claude Detilleux, voorzitter van het bureau voor economische ontwikkeling van de regio Parijs en vertegenwoordiger van de alliantie Hubstart Paris®, en Elisabeth Le Masson, vertegenwoordiger van Aéroports de Paris. De ondertekening vond plaats in de aanwezigheid van Bernard Anquez, vertegenwoordiger van Air France bij Delta Airlines.

De overeenkomst gericht op het bevorderen van de vestiging en groei van buitenlandse bedrijven in en rond de beide grote knooppunten voor het vliegverkeer, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport en de luchthaven Paris Charles-de-Gaulle, en de resulterende werkgelegenheid die hierdoor wordt geschapen in bedrijven die voor hun groei in belangrijke mate afhankelijk zijn van hun nabijheid tot de luchthaven.

De overeenkomst vormt tevens een aanvulling op “France-Atlanta 2010” en volgt op het bezoek van de burgemeester van Atlanta, die afgelopen januari in Parijs was om de conferentie over Roissy en omstreken bij te wonen.

Dit is de tweede internationale overeenkomst die wordt aangegaan door Hubstart Paris®. De eerste overeenkomst werd op 11 april 2011 gesloten met de City of Memphis. Andere soortgelijke samenwerkingsprojecten worden momenteel voorbereid.

De overeenkomst is gebaseerd op drie hoofddoelstellingen:

  • Het bevorderen van de respectieve regio’s voor bedrijven die reeds gevestigd zijn in Atlanta of Roissy en omstreken en die zich verder willen uitbreiden binnen Europa of de Verenigde Staten.
  • Gezamenlijk uitzien naar bedrijven in landen in opkomst die hun vleugels internationaal willen uitslaan.
  • Het initiatief nemen tot en uiteindelijk het opzetten van een internationaal netwerk van luchthavenregio’s.

“Dit soort initiatieven vormt een zeer welkome stimulans voor internationale zakelijke samenwerking en buitenlandse investeringen. Er zijn al meer 100 filialen van Franse bedrijven in de staat Georgia, met name in de grootstedelijke regio Atlanta, tezamen goed voor circa 15.000 arbeidsplaatsen. Ik verwacht dat deze aantallen aanzienlijk zullen stijgen als gevolg van dit nieuwe convenant”, aldus Pascal Le Deunff, Consul-generaal van Frankrijk in Atlanta en co-presentator van het France-Atlanta-project.

Dankzij haar strategische ligging is Atlanta de grootste luchthaven ter wereld in termen van passagiers, met 89 miljoen passagiers in 2010. Paris Charles-de-Gaulle staat wereldwijd op de 7e plaats en is de grootste luchthaven van Europa. In 2010 deden 58 miljoen passagiers de luchthaven aan en werd 2 miljoen ton aan vracht en poststukken verwerkt.

--------------------------------------

Klik voor meer informatie over Hubstart Paris® - de naam voor het bevorderen van Roissy en omstreken (Frankrijk) - op de volgende koppeling:http://www.hubstart-paris.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Pers
Aude Colonna
tel: +33 (0)1 58 18 69 00

E-mail: acolonna@paris-region.com