Ingezonden persbericht


Persbericht
Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Kindermiddagen Zomer 2011

* Serie 1 - De Stegosaurus - start 26 juli

* Serie 2 - Schilderen in het gras - start 16 augustus

Dit jaar wordt het programma van de kinderactiviteiten op dinsdag- en donderdagmiddag in Natura Docet in twee thema's gesplitst: de stoere oertijd vanaf 26 juli en de bonte bloemenwereld vanaf 16 augustus.

De eerste drie weken van de zomervakantie (26 en 28 juli, 2,4, 9 en 11 augustus) staan de middagen in het teken van de Stegosaurus (ja, ja, hij is weer terug in Denekamp). Doordat er botten en voetafdrukken van uitgestorven dieren gevonden worden weten we dat lang geleden de Stegosaurus geleefd heeft. Een vreemd dier met schilden op zijn rug en rare korte pootjes. Eerst is er een speciaal verhaal over dit bijzondere, uitgestorven dier. Daarna kunnen de kinderen afdrukken van kleine fossielen maken. Van Ammonieten, Belemnieten, schelpen en andere fossiele dieren. De afdrukken mogen mee naar huis natuurlijk. Ook kunnen ze hun eigen favoriete dino tekenen of schilderen of, misschien een nieuw soort dino ontwerpen!

De andere 3 weken van de vakantie (16 en 18, 23 en 25 augustus en 30 augustus en 1 september) staat meester Bernink, de 1e directeur van Natura Docet, in het spotlight. Het museum van Meester Bernink is dit jaar 100 jaar oud. We willen net zoals hij lekker buiten rondstruinen in de natuur en alles goed bekijken. Vroeger was er geen internet en bijvoorbeeld planten kon je alleen buiten of in boeken zien. Zo goed mogelijk werden de planten daarom nagetekend en gedroogd. In de tuin van Natura Docet staan heel veel bijzondere planten met mooie en soms grappige namen. Wilde Bertram bijvoorbeeld of Tripmadam. Zittend in het gras langs de mini-dinkel bij het museum maken de kinderen 3 kleine schetsjes van een plant, een bloem of een dier. Daarna komen ze terug naar het terras en werken ze de schets aan tafel uit met verf. Dat mogen ze doen op een stukje oud hout uit het museum. Zo nemen ze een origineel Natura Docet paneelschilderij mee naar huis.

Serie 1 De Stegosaurus - fossielen maken 26, 28 juli, 2,4, 9 en 11 aug. Serie 2 Schilderen in het gras met Meester Bernink 16, 18, 23, 25 en 30 aug. en 1 sep.


Deelname aan de kindermiddag kost ¤ 3 (innclusief entree, materiaal en limonade). Het programma begint om 13.30 uur en duurt tot 15.00 uur. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van de basisschool.

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet
Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp
0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden
maandag - vrijdag 10-17 uur
zaterdag en zondag 111-17 uur

Entree
Museum
Volwassenen ¤ 2,50
4-15 jaar ¤ 1,50
Museumkaart gratis


Deelname aan de kindermiddag ¤ 3 (inclusief entree, materiaal en limonaade)
---




Ingezonden persbericht