Gemeente Reimerswaal


Huldiging Johnny Hoogerland

Op woensdag 27 juli 2011 zal, in zijn woonplaats Yerseke, Johnny Hoogerland worden gehuldigd voor zijn bijzondere prestaties tijdens de Tour de France.

Niet alleen door het behalen van de bolletjestrui in zijn allereerste Tour, maar ook door het doorzettingsvermogen dat hij toonde na zijn onfortuinlijke val, werd Johnny Hoogerland wereldnieuws. Vanuit zijn `eigen' Yerseke ontstond een initiatief om hem te huldigen. Dit initiatief bestaat uit meer dan alleen de huldiging. Er is ook een inzameling gehouden voor de stichting Jayden, waarvan Johnny ambassadeur is (www.stichtingjayden.nl). Eerder schonk de renner al zijn bolletjestrui ten bate van deze stichting.

Vanuit café De Kruik is in enkele dagen tijd een programma ontwikkeld. In goed overleg met de gemeente is er gekozen om de huldiging te laten plaatsvinden op het parkeerterrein aan de Koningin Julianahaven. Kees Hoogerland, de vader van Johnny, zal het programma presenteren. Dit programma bestaat naast de huldiging uit optredens van diverse artiesten.

En Yerseke zou Yerseke niet zijn, als er niet ook gezorgd wordt voor de inwendige mens.

Burgemeester A.J. Huisman heeft van zijn vakantieadres laten weten de huldiging toe te juichen. Evenals de portefeuillehouder sport, wethouder De Kunder, kan hij er zelf niet bij zijn. Wethouder Knuit zal namens de gemeente Johnny Hoogerland toespreken.

Het programma aan de Julianahaven start om ongeveer 11.00 uur.