Gemeente de Waard


Storing in telefonienetwerk KPN in veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid verholpen

Op woensdag 27 juli is rond 01:00 uur in de ochtend een storing ontstaan in het telefonie netwerk van KPN. Als gevolg van de storing konden tot 06:35 uur mobiel en vaste telefoonverbindingen niet gegarandeerd worden. Mensen die alarmnummer 112 wilden bellen konden hier problemen mee ondervinden. Ook waren de verbindingen die normaal gebruikt worden voor alarmering en contact met hulpdiensten op straat gedeeltelijk verstoord. De storing is in Zuid-Holland-Zuid inmiddels verholpen.

De storing trad op in de gehele Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en ook in delen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Hollands-Midden. 112 was vanaf 06:35 uur in de regio ZHZ weer bereikbaar via zowel de mobiele als vaste lijn.

De volgende maatregelen zijn genomen in de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid: Uit voorzorg waren de vrijwillige posten van de brandweer en de KNRM in de regio tot 07:40 uur bemand en paraat gehouden. Er werd gebruik gemaakt van alternatieve verbindingsmiddelen als mobiele telefonie. Het coördinatieteam van de gezamenlijke hulpdiensten (brandweer, GHOR, politie en gemeenten) van de veiligheidsregio ZHZ, het Regionaal Operationeel Team dat vanaf 01:00 actief was, is om 07:40 uur opgeheven.