Politie Groningen

Woensdag 27 juli 2011

Provincie Groningen, 27-07-2011

Politie houdt duo aan voor schietincident

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen op twee plaatsen in de stad Groningen twee mannen aangehouden op verdenking van een schietincident op het Boterdiep in Groningen. Het incident vond plaats in de vroege ochtend van 22 april jl. Niemand raakte bij het schietincident gewond. Wel werden die nacht meerdere hulzen gevonden. Een kogel ging door het raam van een kamer. De twee verdachten, een 33-jarige man uit Groningen en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn ingesloten voor verhoor.

Rijbewijs snelle bromfietser ingevorderd

MUSSELKANAAL Een 17-jarige bromfietser uit Musselkanaal moest dinsdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De jongen reed met hoge snelheid door de 30 km-zone in de Markstraat in zijn woonplaats. De politie reed met een snelheid van 100 km/uur achter de bromfietser aan, maar liep niet in. Eenmaal thuis is de jongen aangesproken en is zijn rijbewijs ingevorderd op basis van gevaarlijk rijgedrag. Binnen twee weken moet hij met zijn brommer naar de rollerbank om te testen of het voertuig weer de originele snelheid heeft. De politie maakt proces-verbaal op.

Snorfietser onder invloed

HOOGEZAND De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 33-jarige snorfietser uit Nieuwolda. De man reed dinsdagavond over de hoofdrijbaan van de Beukenlaan in Hoogezand, in plaats van over het naastgelegen fietspad. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed van 480 µg/l (ongeveer 1,1 promille) alcohol. Aangezien de man zijn rijbewijs niet bij zich had, is de snorfiets op het politiebureau achtergebleven.

Motorrijder gewond

NOORDHORN Een 43-jarige motorrijder uit Oldehove is dinsdagavond gewond geraakt. De man reed over de Langestraat in Noordhorn en verloor na een remactie de macht over het stuur. Hierdoor gleed de motorrijder onderuit en kwam de motor bovenop hem terecht. Hij is met pijn aan schouder en benen overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie controleert voor veilig verkeer

GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag op de Noordzeeweg in Groningen: aantal geregistreerde voertuigen: 5466, aantal overtredingen: 1739, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.