Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.55 uur

Utrecht, 27-07-2011

Jongetje gewond

UTRECHT Een jongetje raakte op dinsdagmiddag 26 juli gewond toen hij door een automobilist werd aangereden.

Rond 15.05 uur reed een 20-jarige automobilist uit Utrecht over de Vlampijpstraat. Voor hem reed een stadsbus. De buschauffeur stopte bij een halte en liet enkele passagiers uitstappen, waaronder een 40-jarige vrouw uit Nieuwegein en haar 6-jarige zoontje. De Utrechter passeerde de stilstaande bus, maar net op dat moment rende het 6-jarig jongetje voor de bus langs de weg over. Hij werd door de auto aangereden en raakte gewond. Hij werd met een beenbreuk en hoofdletsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Man met mes

UTRECHT Een man bedreigde op dinsdagavond 26 juli beveiligers met een mes.

Rond 21.55 uur kregen twee beveiligers de melding dat een man op het Godebaldkwartier tegen een rolluik van een winkel aan het slaan was. Zij gingen ter plaatse en zagen de man staan. Hij bleek een mes in een hand te houden. Zij zeiden dat hij het mes moest laten vallen, maar in plaats daarvan richtte hij het mes op hen. Inmiddels waren nog twee beveiligers ter plaatse gekomen. Het lukte hen de verdachte, een 32-jarige man uit Utrecht, tegen de grond te werken en te ontwapenen.

Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en brachten de verdachte over naar het politiebureau. De beveiligers deden aangifte van bedreiging. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen fiets

UTRECHT Agenten hielden op dinsdagmiddag 26 juli een man aan omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 13.45 uur zagen agenten een man op de Catharijnesingel op een mooie damesfiets rijden. Het viel hen op dat de fiets niet meer was voorzien van het originele ringslot. Zij gaven de fietser, een 26-jarige man uit Utrecht, een stopteken. Bij controle van het framenummer bleek dat de fiets in 2005 in Ede was gestolen. Daarop werd de Utrechter aangehouden en de fiets in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding vrachtwagen stadsbus

UTRECHT Op dinsdagochtend 26 juli botste een vrachtwagen tegen een stadsbus. Enkele passagiers kregen glassplinters in het gezicht.

Rond 09.10 uur reden een stadsbus en vrachtauto over de Vondellaan. Doordat de vrachtwagenchauffeur naar links stuurde, raakte hij de flank van de bus, waardoor twee ruiten van de bus sneuvelden. Enkele passagiers kregen glassplinters in het gezicht. Zij werden ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Eén van de passagiers, een 29-jarige vrouw uit Eindhoven, had snijwondjes in haar gezicht opgelopen. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht om die te laten hechten. De bus werd teruggereden naar de remise, de vrachtwagen kon zijn weg vervolgen.

Agressieve klant

UTRECHT Een ontevreden klant sloeg op dinsdagmiddag 26 juli een winkelmedewerker.

Rond 17.35 uur kreeg de politie de melding dat een medewerker van een winkel aan het Vredenburg door een klant was mishandeld. De medewerker was zelf achter de verdachte aangegaan en had hem samen met een beveiliger aangehouden.

Agenten gingen ter plaatse en namen de verdachte, een 38-jarige man uit Utrecht, van hen over. De medewerker, een 32-jarige Utrechter, deed aangifte van mishandeling en vernieling. Hij verklaarde dat de 38-jarige man erg boos was geworden over de aflevering van een gerepareerde telefoon, waarover hij niet tevreden was. Daarbij had de verdachte een andere telefoon in de winkel vernield en had hij de medewerker een vuistslag in het gezicht gegeven.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat hij ook nog een boete van ruim 360 euro open had staan. Die betaalde hij. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met drank op

UTRECHT Een automobiliste botste op dinsdagavond 26 juli tegen een andere auto. Zij raakte niet gewond, maar wel bleek dat zij een behoorlijke slok te veel op had.

Rond 22.10 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding op de kruising Biltstraat-Wittevrouwenbrug. Ter plaatse bleek dat er niemand bij de aanrijding gewond was geraakt. Wel bleek dat één van de betrokkenen, een 40-jarige automobiliste uit Utrecht, te veel had gedronken. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 860 ug/l, bijna vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zij moest haar rijbewijs inleveren.

Bejaarde man bestolen

UTRECHT Een man wist op dinsdagochtend 26 juli op slinkse wijze een bejaarde man van zijn horloge te bestelen.

Rond 10.00 uur bevond een 86-jarige man uit Utrecht zich met zijn scootmobiel op het winkelcentrum De Klop aan de Andesdreef. Hij stond daar te wachten op zijn vrouw die in een winkel inkopen aan het doen was. Er kwamen een man en twee vrouwen op hem af, die aan beide zijden vlak bij hem gingen staan. Terwijl de man de Utrechter de weg vroeg, hield hij een krant vlak bij het gezicht van de Utrechter. Omdat hij niet verstond waar de man nu heen wilde, zei de bejaarde man dat hij hen niet kon helpen. De man en vrouwen liepen daarop weg.

Terwijl het drietal wegliep, voelde de Utrechter dat zijn gouden horloge van zijn pols was gestolen. Hij riep het drietal na, waarop een getuige achter hen aanging. De verdachten renden echter weg en wisten in de richting van de Lamadreef te ontkomen.

Signalement

De drie verdachten waren volgens de getuigen van Oost-Europese afkomst. De man heeft een lichtgetinte huidskleur, 35-40 jaar, 1.75-1.80 meter en donker haar. Hij droeg een zwarte glimmende gewatteerde jas. De twee vrouwen waren vermoedelijk tussen de 25-30 jaar oud, hadden blond haar en droegen lichte kleding.

Aan getuigen en aan mensen die de verdachten rond 10.00 uur op of in de omgeving van winkelcentrum De Klop hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.