Gemeente Cromstrijen


Storing in telefonienetwerk KPN

(27-07-2011)

Op woensdag 27 juli is rond 1.00 uur in de ochtend een storing ontstaan in het telefonie netwerk van KPN. Als gevolg van de storing zijn vaste telefoonverbindingen niet gegarandeerd en kunnen deze wegvallen. Mensen die alarmnummer 112 willen bellen kunnen hier problemen mee ondervinden. Ook zijn de verbindingen die normaal gebruikt worden voor alarmering en contact met hulpdiensten op straat gedeeltelijk verstoord. Nog onbekend is hoe lang de storing gaat duren.

De storing treedt op in de hele Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en ook in delen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Hollands-Midden.

Genomen maatregelen Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Uit voorzorg zijn de vrijwillige posten van de brandweer en de KNRM in de regio bemand en worden paraat gehouden. Er wordt gebruik gemaakt van alternatieve verbindingsmiddelen als mobiele telefonie. Het coördinatieteam van de gezamenlijke hulpdiensten (brandweer, GHOR, politie en gemeenten) van de veiligheidsregio ZHZ, het Regionaal Operationeel Team, is actief.