Politie Utrecht

Persbericht Binnensticht, 09.55 uur

Utrecht, 27-07-2011

Babbeltruc

ZEIST De politie heeft dinsdag 26 juli een aangifte opgenomen van een 71-jarige inwoner van Zeist. Hij was het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Rond 15.00 uur was bij de woning van het slachtoffer op de Thorbeckelaan een onbekende vrouw verschenen. Zij deed zich voor als thuishulpmedewerkster en wilde graag even de woning bekijken. Tijdens die ronde zag zij kans uit de portemonnee van de benadeelde een gering geldbedrag en de pinpas te stelen. Toen het slachtoffer dat bemerkte was de babbelaarster al vertrokken. Het is nog niet bekend of er met de pinpas geldtransacties hebben plaatsgevonden.

Het signalement van de vrouw luidt:


- Lichtgetint uiterlijk, sprak met een buitenlands accent, ongeveer 30 à 35 jaar, 1.65 meter lang, zwart steil haar tot op de schouders en een smal gezicht. De vrouw droeg een lichtblauw strak t-shirt en een donkere lange rok. Volgens de aangever was aan de strakke kleding te zien dat zij zwanger was. Opvallend was ook dat de vrouw grote ronde, zilverkleurige, oorbellen droeg.

De politie waarschuwt voor dergelijke babbeltrucs en adviseert de deur gesloten te houden als dergelijke babbelaars zich melden. Indien dit zich voordoet wordt dringend verzocht te bellen met het alarmnummer 112.