Politie Hollands Midden

Gouda - Ontsnapte arrestant weer aangehouden

Gouda, 27-07-2011 o De politie heeft dinsdag 26 juli om 20.30 uur de 21-jarige arrestant die vrijdagmorgen 8 juli ontsnapte weer aangehouden.

Dinsdagavond, even na 20.00 uur, kreeg de politie een tip dat de Gouwenaar in de wijk Korte Akkeren zou lopen. Hierop zijn agenten met een onopvallende bus door de wijk gereden op zoek naar de man. Toen hij op het Margrietplein werd gezien hebben agenten zich verdekt opgesteld en de wijk afgezet. Een opvallende politieauto is vervolgens naar de Gouwenaar gereden waarop hij er rennend vandoor ging. De Gouwenaar rende een woning binnen op het Lisplantsoen waar hij uiteindelijk werd aangehouden. De aanhouding verliep rustig.

De Gouwenaar zag vrijdag 8 juli de kans, toen hij werd overgebracht vanuit het arrestantencomplex naar de politiebus, een politiemedewerker omver te duwen. De man klom daarna over het hek en ging er vandoor. De verdachte moest die dag worden vervoerd voor zijn voorgeleiding in Den Haag vanwege een mishandeling in de familiesfeer. Ondanks inzet van een politiehelikopter, politiebikers, motoragenten, een hondengeleider en agenten in burger werd de Gouwenaar niet gevonden.