Gemeente Hoogeveen

26 juli 2011

Hieronder staan de openbare besluiten van B&WOrgaan: College van B&W
Locatie:
B&W-Kamer
Datum:
dinsdag 26 juli 2011

* Agenda

* Wethouder Hiemstra


*

Herziening bestemmingsplan Nieuwlande

Samenvatting

De gemeente Hoogeveen is bezig met het project Herziening bestemmingsplannen. Doel van dit project is om alle bestemmingsplannen binnen de gemeente vóór eind 2012 te actualiseren en juridisch zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. De herziening van Nieuwlande is hiervan onderdeel.

Stukken

* BenW voorstel Opstarten procedure herziening bestemmingsplan Nieuwlande 2009
* Wethouder Hiemstra


*

Manege in Elim wil uitbreiden

Samenvatting

Rijvereniging De Weideruiters in Elim wil de manege uitbreiden met een nieuwe rijhal. De uitbreiding past niet in het huidige bestemmingsplan en daarom moet er een nieuw plan komen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt zes weken ter inzage.

Stukken

* BenW voorstel Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Zuid, herziening 2007, deelplan De Weideruiters, Marten Kuilerweg 21 te Elim
* Wethouder Hiemstra


*

Bestemmingsplan voor Nijstad 11a

Samenvatting

De eigenaar van een rundveebedrijf aan Nijstad wil zijn bedrijf uitbreiden met twee nieuwe stallen. De grootte van de uitbreiding overschrijdt de toegestane oppervlakte die in het bestemmingsplan is vastgelegd. Daarom moet er een nieuw plan komen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt zes weken ter inzage.

Stukken

* BenW voorstel Bestemmingsplan ten behoeve van vergroten agrarisch bouwblok Nijstad 11a te Hoogeveen
* Wethouder Eerenstein


*

Hogere geluidswaarden voor woningbouw

Samenvatting

Het college van B&W heeft voor twee locaties in het bestemmingsplan Oost-Oranjebuurt hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai en industrielawaai vastgesteld. Het gaat om het pand aan de Grote Kerkstraat 100a en om de voormalige bibliotheek aan de Bentinckslaan 20a. In het bestemmingsplan Oost-Oranjebuurt zijn deze twee locaties opgenomen als wijzigingsgebieden waar woningbouw mogelijk wordt gemaakt. De geluidsbelasting als gevolg van hetwegverkeerslawaai afkomstig van de Grote Kerkstraat en de Notaris Mulderstraat en van het industrielawaai voldoet niet aan de voorkeursgrenswaarde. Daarom heeft het college hogere grenswaarden verleend. Het ontwerpbesluit ligt zes weken ter inzage.

Stukken

* BenW voorstel Hogere geluidgrenswaarden voor de woningbouw aan de Grote Kerkstraat 100a en de Bentinckslaan 20a in Hoogeveen