NCRV

Tweede seizoen NCRV-dramaserie In Therapie op tv en online succesvol van start

Ingezonden door NCRV op 27 juli, 2011 - 09:46



woensdag 27 juli 2011 - 09:39 uur
Zender:
Nederland 2

Het nieuwe seizoen van de NCRV-dramaserie In Therapie is deze week succesvol van start gegaan. Op dinsdagavond trok In Therapie op Nederland 2 alweer ruim 480.000 kijkers met een marktaandeel van 11%. De bijzondere app, waarmee fans van het programma nog dieper in het leven kunnen duiken van psychotherapeut Jonathan Franke (Peter Blok), is binnen een week in totaal al 9.000 keer gedownload. De NCRV is met deze app de eerste omroep die kiest voor deze unieke vorm van `transmedia storytelling' bij een dramaserie voor volwassenen.

De In Therapie-app geeft een inkijkje in het leven en werk van de psychotherapeut. De app wordt dagelijks aangevuld met voicemails, e-mails en sms'jes. Daarnaast zijn er exclusieve verhaallijnen geschreven voor de app die nog doorlopen nadat de serie op 2 september op tv gestopt is.

Ook de reacties op Twitter, Facebook, blogs en de site van gebruikers over de applicatie erg positief. "Uit deze cijfers en reacties blijkt dat de NCRV-dramaserie In Therapie nu alweer een succesvolle transmediale serie is", aldus Wilko van Iperen, eindredacteur NCRV Interactief. "Uiteraard zijn we hier trots op. Zowel de app als het volgen van personages op social media blijkt een interessante aanvulling voor onze kijkers op de televisie serie. Kijkers willen graag meer en aanvullende informatie en daar spelen wij op in."

De app is te downloaden via: intherapie.ncrv.nl/applicatiedownloaden.

Morgen zit Jeroen Krabbé voor het eerst bij psychotherapeut Jonathan Franke op de bank. Lees hier alvast een exclusief interview met hem in het nieuwe online magazine Paperclip van de NCRV: paperclipmagazine.nl.

In Therapie is sinds maandag 25 juli op werkdagen te zien op Nederland 2 bij de NCRV. In Therapie is een productie van NL Film & TV en wordt geregisseerd door Alain de Levita en Antoinette Beumer. De applicatie is ontwikkeld in samenwerking met de NPO en Elastique. Programma:
In Therapie
Website:
http://intherapie.ncrv.nl