Gemeente Coevorden

Aanleg kademuur bij De Vlijt in Coevorden

woensdag 27 juli 2011

De aanleg van de kademuur naast De Vlijt aan de Haven in Coevorden is naar verwachting in september afgerond. Het voormalige pakhuis De Vlijt wordt momenteel verbouwd tot hotel. Tegelijk worden de contouren van de Haven verlegd, zoals in het Masterplan voor het centrum van Coevorden is vastgelegd.

De inham in de Haven ter hoogte van De Vlijt is aangelegd om de fundering van het voormalige pakhuis te beschermen tegen het water. Voor de inham komt een drijvende steiger te liggen waar boten kunnen aanleggen. Aan weerszijden van De Vlijt wordt een nieuwe kademuur opgetrokken. Inmiddels is deze aan de kant van de Burg. Gautiersingel gerealiseerd en wordt nu gewerkt aan de kant van het gebouw aan Kasteel 4. In de kademuur wordt een trap aangelegd om vanaf de steiger naar boven te lopen.

Met de aanleg van de kademuur ontstaat de definitieve vorm van de Haven waardoor de citadel rondom het Kasteel zijn voltooiing nadert. Alleen de citadelpunt achter de Rabobank ontbreekt nog.

Dit project wordt mede gerealiseerd door financiële steun van Provincie Drenthe en Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.