Politie Midden- en West Brabant

Aanhouding in Steenbergen na mishandeling agent

Steenbergen, 27-07-2011

Dinsdag, 26 juli 2011, heeft de politie aan de Poststraat een 47-jarige inwoner van Steenbergen aangehouden. De man wordt verdacht van een dubbele mishandeling. Rond 21:15 uur mishandelde de Steenbergenaar een huisgenoot, waarna de politie werd ingeschakeld. Agenten die polshoogte gingen nemen spraken de geweldpleger aan, maar die bleek niet voor reden vatbaar. Op een moment haalde de man met zijn vuist uit naar een 24-jarige politieman, die gewond raakte. Om hem vervolgens te kunnen overmeesteren werd pepperspray gebruikt. Na zijn arrestatie is hij overgebracht naar een politiecel en voor verhoor ingesloten.

Veilige Publieke Taak

Functionarissen met een publieke taak worden in toenemende mate geconfronteerd met agressie en geweld. Dat is onacceptabel. Het programma Veilige Publieke Taak (VPT) van het ministerie van
Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties richt zich op de aanpak van agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak. Het programma heeft als doel burgers, werkgevers, werknemers en overheid hun verantwoordelijkheid te laten nemen om agressie en geweld terug te dringen. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak, en in alle gevallen wordt aangifte gedaan. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Laatst gewijzigd 27-07-2011 10:57 | © Regio Midden en West Brabant |