Politie Drenthe

Woensdag 27 juli 2011

Provincie Drenthe, 27-07-2011

Winkeldieven

ASSEN In een winkel aan het Koopmansplein in Assen zijn dinsdagmiddag twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Hoogersmilde en Smilde betrapt op winkeldiefstal. De meiden namen een stel oorbellen mee zonder deze af te rekenen. Nadat er op het politiebureau een verklaring was opgenomen zijn ze overgedragen aan hun moeders. De politie maakt proces-verbaal op.

EMMEN In een winkel aan de Noorderstraat in Emmen is dinsdagmiddag een 62-jarige man uit die plaats betrapt op winkeldiefstal. Hij nam een thermoskan mee zonder deze af te rekenen. De man is overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte.

Rijbewijs ingevorderd

GASSELTE De politie vorderde dinsdagavond het rijbewijs in van een 74-jarige inwoner van Gasselte. De man reed in zijn auto over de Etten Hiddingelaan in Gasselte en had gedronken. (675 ugl). De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief onder invloed van alcohol

NIEUWLANDE/HOOGEVEEN Op de Johannes Poststraat bij Nieuwlande hield de politie dinsdagmiddag een 44-jarige man uit Oosterhesselen aan. De man werd aangehouden omdat hij kort daarvoor bij een winkel aan de Kruisstraat in Hoogeveen goederen had meegenomen zonder deze af te rekenen. Medewerkers van de winkel noteerden het kenteken van de auto waarin de man reed waardoor de politie de auto met bestuurder kon achterhalen. De bestuurder had ook gedronken (375 ugl). Nadat de man op het politiebureau in Hoogeveen een verklaring had afgelegd is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor de winkeldiefstal en het rijden onder invloed.

Hennepkwekerij

EMMER COMPASCUUM Na een anonieme melding trof de politie dinsdagmiddag op de zolder van een garage bij een woning aan het Verlengde Scholtenskanaal WZ in Emmer Compascuum een hennepkwekerij aan. 488 planten, waarvan 168 net waren geknipt, werden afgevoerd en vernietigd evenals allerlei apparatuur en kweekbenodigdheden. In de woning troffen agenten een 26-jarige man aan die verklaarde geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Met de elektriciteitsmeter was geknoeid en deze werd door een medewerker van Enexis gedemonteerd in meegenomen.

Burenruzie

ASSEN De politie hield dinsdagavond een 32-jarige man uit Assen aan. De man wordt verdacht van het met de dood bedreigen van een 66-jarige buurtgenoot. De twee hebben al enige tijd onenigheid met elkaar en dinsdagavond escaleerde dat. De verdachte zocht zijn buurtgenoot op en beschuldigde hem van geroddel. Hij bedreigde hem met de dood en sloot hem op in zijn schuur. De belaagde man waarschuwde de politie en deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Koperdieven aangehouden

RODEN Door een melding van oplettende buurtbewoners kon de politie in de nacht van dinsdag op woensdag op de vliering van een leegstaande woning aan de Koerskamp in Roden twee mannen aanhouden. Een serie woningen in deze straat staat op de nominatie om gesloopt te worden. Rondom de woningen staan hekken. Van de leegstaande woningen waren de toegangsdeuren opengebroken en koperen leidingen afgeknipt. De verdachten, twee mannen van 40 en 45 jaar uit Roden, hadden allerlei gereedschap bij zich. Een aangetroffen grote tas vol met stukken koper werd in beslag genomen evenals het gereedschap van de mannen. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Huiselijk geweld

ASSEN De politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag een 47-jarige man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn echtgenote. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld.

Aangehouden voor wapenbezit

COEVORDEN De politie hield dinsdagmiddag een 54-jarige man uit Coevorden aan die kort daarvoor met een groot mes in zijn hand en in legerkleding in het winkelcentrum de Ganzenhof in Coevorden had rondgelopen. De man was verward en had drugs en alcohol gebruikt. De man is voor nader onderzoek ingesloten en o.a. bezocht door een arts. Het wapen is in beslag genomen.