Provincie Overijssel


1.677 meldingen bij Meldpunt Overijssel in 2010

27 juli 2011

In 2010 zijn er 1677 meldingen binnen gekomen bij het meldpunt Overijssel. Dit zijn meldingen over milieuoverlast maar ook bijvoorbeeld over provinciale wegen en kanalen, vuurwerk of helikopterlandingen. Het Meldpunt Overijssel groeit steeds meer naar een loket waar je alles kan melden over je omgeving. Vanaf vandaag kunt u het jaarverslag inzien op internet. Ieder jaar publiceert het Meldpunt een jaarverslag op Internet, waarin een overzicht wordt gegeven van de meldingen die bij het Meldpunt Overijssel binnen komen.

De meeste aandacht in het jaarverslag gaat naar de belangrijkste taak van het Meldpunt Overijssel: de overlastmeldingen over bedrijven. Dit zijn de bedrijven die een vergunning hebben van de provincie Overijssel. De provincie ziet toe op naleving van wet en regelgeving bij deze bedrijven en handhaaft waar nodig. Omwonenden en anderen die overlast ervaren van deze bedrijven melden dit bij het Meldpunt. In 2010 zijn 600 milieumeldingen binnen gekomen bij het meldpunt Overijssel.

De bedrijven waarover de meeste meldingen zijn ontvangen zijn: Langezaal Afvalbewerking B.V., Groen Recycling Twente B.V., Asfalt Centrale Hengelo, Lyemph B.V. en Kwekerij Seigers.

Lees het Jaarverslag Meldpunt Overijssel 2010.

Zie het origineel