Team Heiner

Team Heiner Nieuws:

Goed voorbereid met SailReport Race Clinics

27 July 2011

Ben je van plan om aan de Flevorace en/of Breskens Sailing Weekend deel te nemen en kan je nog wel wat training gebruiken, dan bieden wij een oplossing. SailReport.nl heeft in samenwerking met Team Heiner twee SailReport Race Clinics uitgewerkt. Het concept is simpel; training op jouw golflengte, dus op je eigen boot en op het wedstrijdwater in het voorafgaande weekend. En van ervaren vakmensen van Team Heiner, die met een RIB en boeien koers zetten naar desbetreffende locatie.

Hoofdtrainer Gert van der Heijden, meervoudig deelnemer aan de Tour de France à la Voile en actief in de olympische Finn en Star, zal de trainingen coördineren. Tijdens zijn studie Maritieme Techniek aan de TU Delft richtte Van der Heijden zich steeds meer op de grote wedstrijdjachten. Zo maakte hij deel uit van het Nederlandse Team Mean Machine, voer hij TP52-wedstrijden en maakte hij als reservebemanning van Team Telefonica de voorbereiding op de Volvo Ocean Race 2008-09 mee. Inmiddels heeft hij zijn diploma op zak, werkt hij bij Team Heiner. Daar is Van der Heijden verantwoordelijk voor de wedstrijdzeiltraining. Verder doet hij met Roy Heiner een gooi naar kwalificatie voor de Spelen van 2012 in de Star.

Van der Heijden werkt samen met een assistent trainer. De ene keer is dat Berend-Jan Edens en de andere keer Stephan la Grouw. Edens is in zijn werkzame leven loods in de haven van Rotterdam. Daarnaast is hij begin 2011 bij Team Heiner aan de slag gegaan als evenementschipper en trainer. Hij rolde via de open bootjes in de jachten. Hij deed mee aan grote nationale en internationale zeilevenementen waaronder vier keer het NK X35, WK X35 2007, EK 2010 en driemaal deelname aan de Tour de France à la Voile. Stephan kwam via de jeugdklassen in de J22 en Regenboog terecht. Inmiddels is hij een vertrouwd gezicht in de bemanning van Roy Heiner tijdens de 24-Uurs en de match race winter cup. Ook Stephan werkt als trainer/schipper bij Team Heiner.

Training
Zowel op het IJsselmeer als op de Westerschelde wordt een baan uitgelegd. Het trainersduo zal zich vervolgens opsplitsen, waarbij één vanuit de RIB aanwijzingen geeft en dan ander klimt bij u en de overige deelnemers aan boord.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:
09:00 Ontvangst
09:15 Voorbespreking
10:00 Varen
13:00 Lunch aan de kant
14:00 Varen
17:00 Nabespreking en afsluiting

Trainingsdata:
Voor de Flevorace op 14 augustus.
Voor het Breskens Sailing op 21 augustus.

Kosten
Als team betaal je 150 euro per trainingsdag bij een minimum van vijf deelnemers. Deze prijs is inclusief de trainers en het trainingsmateriaal, maar exclusief de lunch.

Je kunt je tot een week voor het gewenste trainingsweekend aanmelden bij Gert van der Heijden. Dat kan via de mail, klik hier.

Dus kan jouw team nog wel wat tips en oefening gebruiken, schrijf je dan gauw in. Graag tot ziens op het water in augustus!

Zeilersgroet,

Gert van der Heijden & Diana Bogaards
SailReport Race Clinics, powered by Team Heiner