Politie Midden- en West Brabant

Ondanks wangedrag voetballers, geen hommeles met supporters NAC - Levante

Sint Willebrord, 27-07-2011 o Een vriendschappelijk oefenwedstrijd tussen NAC en Levante in Sint Willebrord eindigde dinsdagavond 26 juli voortijdig. Nadat de scheidsrechter een rode kaart uitdeelde, volgde er opstootje op het veld. Dit was reden om de wedstrijd stil te leggen en definitief te beëindigen.

De circa 1.000 aanwezige supporters gedroegen zich goed. Door het incident ontstond er een worsteling tussen beide partijen/clubs op veld. Diverse NAC supporters langs de lijn probeerden de boel te sussen. Vervolgens hebben agenten, stewards van NAC en
beveiligingsdienst er voor gezorgd dat de zaak niet verder escaleerde. De spelers van Levante werden na wedstrijd zo snel mogelijk richting bus gedelegeerd om uit te vertrekken uit Sint Willebrord. De politie bleef daarbij paraat en begeleidde de spelersbus tot aan de snelweg. Tegen een persoon wordt proces-verbaal opgemaakt. Deze 32-jarige man uit Breda maakte zich schuldig aan belediging in een poging een Spaanse speler uit te dagen toen de ploeg de bus in stapte.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-07-2011 11:05 | © Regio Midden en West Brabant |