Politie Midden- en West Brabant

Bredase politie gebruikt hoogwerker bij arrestatie inbreker

Inbrekers gooien kantoormeubilair naar agenten

Breda, 27-07-2011 o Agenten reageerden in de nacht van dinsdag 26 juli op woensdag 27 juli 2011 op een inbraakmelding in het gebouw van de reclassering aan de Langendijk te Breda. De twee aanwezig inbrekers wilden zich niet laten arresteren. De hulp van de brandweer werd ingeroepen om een van de verdachten van het dak te halen.

Het inbraakalarm trad om 01.15 uur in werking. De politie was snel ter plaatse. Omdat de inbrekers vermoedelijk nog in het pand aanwezig waren, kwamen er extra eenheden assisteren om het grote pand rondom af te zetten. Toen de inbrekers in de gaten kregen dat ze waren ingesloten door de politie, begonnen ze ruiten te vernielen. Vervolgens werden er bureaustoelen, een plantenbak, een brandblusser en prullenbak naar beneden gegooid.

Via een sleutelhouder kreeg de politie toegang tot het pand. Na enig zoeken konden de twee inbrekers worden ingerekend. De dreiging van inzet van een politiehond weerhield de inbreker ervan om een
bureaustoel naar de agenten te gooien. Hij stond de politie op te wachten met een stoel, die hij boven zijn hoofd hield. De andere inbreker (35) had zich ondertussen verschanst op het dak van het pand. Hij weigerde alle medewerking en moest na zijn aanhouding met behulp van een hoogwerker van de brandweer naar beneden gehaald worden.

Het gaat om een 35-jarige man uit Breda, die de status 'veelpleger' heeft. De identiteit van de andere verdachte is nog niet bekend. Hij weigert alle medewerking en wil dus ook niet vertellen wie hij is. Beide verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

In totaal zijn er zes ruiten van het gebouw vernield. In het gebouw waren diverse deuren en kasten open gebroken. De huismeester heeft aangifte gedaan van inbraak en de gepleegde vernielingen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-07-2011 11:02 | © Regio Midden en West Brabant |