Politie Zeeland


---

1191-2011 Getuigen gezocht van inbraak in woning in Oostburg
Dinsdag tussen 10.00 en 13.00 uur werden bij een inbraak in een woning op de Bakkersdam in Oostburg een fotocamera en een navigatiesysteem weggenomen.
Getuigen zagen een zwarte Opel Astra met daarin vier donker getinte personen wegrijden en zijn er met twee auto's achteraan gereden. De Astra verdween in de omgeving van de Appelstraat echter uit het zicht.
De politie zoekt getuigen van de inbraak en/of mensen die iets weten over de auto en/of de vier personen. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.

1192-2011 Bestuurder onder invloed, Terneuzen
Op de Scheldeboulevard in Terneuzen moest een 30-jarige automobilist uit Oosterzele (B) woensdag rond 03.00 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel teveel had gedronken.
De man bleek bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

1193-2011 Inbraak in winkelpand in Middelburg
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkelpand op het Damplein in Middelburg.
De toegang tot het pand werd geforceerd en de winkel werd doorzocht. Er werd meer dan duizend euro gestolen.

1194-2011 Inbraak in bedrijfsgebouw, Vlissingen
Dinsdag rond 01.30 uur werd ingebroken in een bedrijfspand in de Paul Krugerstraat in Vlissingen.
Uit het pand werd niets weggenomen, maar er werd wel voor enkele duizenden euro's schade aangericht omdat twee deuren werden vernield. In het pand werd een 45-jarige Vlissinger aangetroffen en aangehouden. De man verklaarde naar binnen te zijn gelopen omdat de vernielde deur open stond. Omdat hij zich onrechtmatig in het gebouw bevond, heeft hij bij zijn vrijlating een dagvaarding meegekregen.

1195-2011 Kettingbotsing bij Nieuw en Sint Joosland
Op de A58 bij Nieuw en St Joosland ontstond woensdagochtend rond 10.00 uur een kettingbotsing waarbij 9 auto's betrokken waren.
Langs de kant van de weg stond een busje met rokende motor. Voor zover nu bekend zijn hierdoor automobilisten gaan remmen en ontstond de kettingbotsing. In totaal liepen 5 personen onbekend letsel op. Zij zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De weg is op dit moment, 11.30 uur, nog afgezet, het verkeer wordt omgeleid via de N57.
(