Gemeente Ede

woensdag, 27 juli 2011

Gezocht: culturele projecten

Het project Volkscultuur, dat de gemeente Ede in de periode 2010-2012 uitvoert, is in 2011 gekozen voor het thema migratie. Binnen dit thema is een groot aantal verhalen te vertellen over mensen die naar de gemeente verhuisd zijn of de gemeente juist hebben verlaten. De gemeente wil graag dat deze verhalen op creatieve wijze worden vastgelegd. Bijvoorbeeld in een kunstwerk, een theater-, dans- of muziekvoorstelling en een erfgoedproject.

De gemeente Ede nodigt (culturele) instellingen uit om met een voorstel voor een project rondom het thema migratie. De gemeente Ede stimuleert samenwerking tussen instellingen. Projectvoorstellen waarin meerdere organisaties samenwerken zijn dan ook zeer welkom. Ook geĂŻnteresseerden buiten de gemeente Ede kunnen een voorstel indienen. Er moet echter wel een duidelijke relatie met Ede zijn!

Voor de uitvoering van het project is eenmalig een bedrag van maximaal EUR 18.000,-- beschikbaar.

Begin augustus vindt u meer informatie over het project en de criteria waaraan uw voorstel moet voldoen op de website www.ede.nl. U kunt ook contact opnemen met Inke Camphens: inke.camphens@ede.nl.