Politie Amsterdam-Amstelland

Oplettende huisschilder voorkomt woninginbraak

Een alerte schilder tipte dinsdagmiddag 26 juli de politie dat een onbekende man een trappenhuis binnenliep, die daar niet thuishoorde. De schilder vertrouwde de man niet, volgde hem op straat en belde ondertussen de politie.

Aan deuren morrelen
Hij zag dat de onbekende man in korte tijd bij meerdere panden probeerde binnen te komen. Zo liep hij een pand binnen dat verbouwd werd en stond hij bij een ander pand aan een deur te morrelen. Op aanwijzing van de schilder kon de politie even later de verdachte aanhouden in de Agatha Dekenstraat. De man bleek in het verleden al eens te zijn aangehouden voor inbraken.

Laat geen ramen en deuren onbeheerd open staan
Politie waarschuwt om geen ramen en deuren open te laten staan om insluiping te voorkomen, men kan zelf veel doen om inbraken te voorkomen. Monteer bijvoorbeeld goede sloten en gebruik deze ook. Gaat u op vakantie vraag dan de buren een oogje in het zeil te houden. Veel tips zijn terug te vinden op deze website en op www.politiekeurmerk.nl. Momenteel draait in alle zalen van de Pathé-bioscopen in de regio ook een commercial over woninginbraak.


____________________