Politie Hollands Midden

Sassenheim - Verdachten van diefstal koper aangehouden

Sassenheim, 27-07-2011 o De politie heeft woensdag 27 juli rond 03.30 uur een 38-jarige man uit Den Haag en een 42-jarige Rijnsburger aangehouden op verdenking van diefstal van koper.

De mannen reden om 03.15 uur met hun auto over de Heereweg en keken opvallend naar agenten die langs de kant stonden voor een controle van een ander voertuig. De agenten kregen argwaan toen bleek dat in de achterbak van de auto veel goederen zaten. Hierop zijn de agenten de auto achterna gereden richting Sassenheim.

De bestuurder van de auto verhoogde direct zijn snelheid en wist bij de politieauto weg te rijden. Na een korte zoektocht werd de auto echter op de W. Warnaarlaan in Sassenheim aangetroffen. De mannen waren niet direct te zien. Kort daarna werd een man gezien die zich in de buurt van de auto in de bosjes had verstopt. De tweede persoon zat voorovergebogen op de bijrijdersstoel en probeerde zich op die manier te verstoppen. In de auto werden naast gereedschap ook elektriciteitsdraden en koperdraden aangetroffen. Beide mannen werden hierna aangehouden.