Politie Gelderland-Zuid

Getuigen gezocht straatroof

Nijmegen, 27-07-2011 o Een 73-jarige bewoonster in de wijk Grootstal werd dinsdagmiddag door een onbekende man van een deel van haar gouden halsketting beroofd. De politie is op zoek naar getuigen.

De vrouw stapte tussen 13.00 en 13.15 uur uit de bus en zag op de hoek van de Edisonstraat met de Röntgenstraat iemand staan. Deze man liep achter de vrouw aan en bleef haar volgen. Op de hoek van de Copernicusstraat en de Röntgenstraat werd zij achter bij haar hals gepakt en kwam daarbij ten val.

De man had tijdens deze actie naar haar halsketting gegrepen en deze kapot getrokken. Met een deel van de ketting ging hij er vandoor. De vrouw ging na het incident meteen naar huis en belde de politie.

De afgelopen week is van vier soortgelijke zaken aangifte gedaan. Het ging in alle gevallen om gouden kettingen. Of er sprake is van een zelfde dader zal onderzoek moeten uitwijzen.

Het signalement:

* Blanke man

* Slank postuur

* Ongeveer 28 jaar oud

* Kaal

* Droeg een beige windjack en blauwe spijkerbroek

Getuigen

Was u getuige van deze beroving? Of hebt u rond 13.00 uur iets bijzonders opgemerkt? Neemt u dan contact op met het overvallenteam van de Politie Gelderland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (14)

Laatst gewijzigd 27-07-2011 11:42 | © Regio Gelderland-Zuid |