Gemeente Enschede

Woonvisie 2025: website online

Om ervoor te zorgen dat men in 2025 in Enschede prettig kan wonen, moeten er nu al keuzes gemaakt worden. Het is de bedoeling de gewenste ontwikkelingen voor het wonen in Enschede vast te leggen in een Woonvisie 2025. Op basis van opdrachten van de gemeenteraad werken vertegenwoordigers van woningbouwcorporaties, bouwbedrijven, makelaars en andere ondernemers samen met de gemeente om de Woonvisie 2025 op te stellen. Zodat we deze begin 2012 aan de gemeenteraad kunnen aanbieden. Sinds vandaag is de website www.enschede.nl/woonvisie in de lucht. Op de site zijn de vorderingen te volgen en kunt u reageren.

In de woonvisie worden vragen over het wonen uitgewerkt. Zoals: Aan welk soort woningen is behoefte in de wijk? Hoe praten buurtbewoners mee over ontwikkelingen in hun wijk? Hoe zorgen we ervoor dat woningen in de toekomst energiezuiniger zijn? Hoe en waar regelen we goede huisvesting voor studenten? Wat draagt samenwerking tussen gemeente, ondernemers en bewoners van de stad bij aan een oplossing voor deze vragen?

Interactief
Heeft u een idee over hoe het wonen in Enschede beter kan? Deel het met ons! Dat kan via de website.

Als alles volgens planning verloopt, kan de nieuwe woonvisie naar verwachting begin 2012 in de gemeenteraad worden vastgesteld. De website is te vinden op www.enschede.nl/woonvisie.