Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.25 uur

Utrecht, 27-07-2011

Babbeltruc

AMERSFOORT Op dinsdag 26 juli is een 85-jarige inwoonster van Amersfoort het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Rond 10.30 uur meldde zich een onbekende vrouw aan de deur van de woning op het Brechtje Spiegelerf. Zij deed zich voor als medewerkster van de thuiszorg en vroeg of zij binnen mocht komen. Eenmaal binnen heeft zij de hele woning bekeken en bood zij aan om boodschappen te doen. Het slachtoffer vond dat wel een goed idee en gaf haar 50 euro. De babbelaarster vroeg ook nog om de pinpas maar die kreeg zij niet van het slachtoffer.

Het signalement van de vrouw luidt:


- Blank, ongeveer 25 jaar oud, tussen 1.60 à 1.65 meter lang, normaal postuur en gekleed in een stoffen, grijze jas. Zij had donker steil haar dat zij droeg in een knot. De vrouw had een rond gezicht en sprak goed Nederlands.

De politie vermoedt, zie hiervoor ook de persberichtgeving in Binnensticht, dat meerder babbelaars actief zijn in de regio en waarschuwt, vooral de bejaarde bewoners, alert te zijn en onbekende mannen en/of vrouwen niet binnen te laten. Mochten dergelijke babbelaars zich melden, dan wordt u verzocht te bellen met het alarmnummer 112.

Straatroof

AMERSFOORT Op dinsdagavond vond op de Lage Boog een straatroof plaats.

Een 21-jarige inwoner van Leusden stond rond 23.15 uur op de bus te wachten nabij de Lage Boog. Twee onbekende jongens kwamen vervolgens naast hem staan en rukten de mobiele telefoon uit zijn handen. De twee verdachten liepen hierna weg via het winkelcentrum in onbekende richting.

Van de verdachten is het navolgende signalement bekend:


- Verdachte 1: Jongen, lichtgetinte huidskleur, tussen 16 en 18 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, fors postuur en een bol gezicht. Hij viel op door zijn grote neus. De verdachte was gekleed in een lichte kleur joggingbroek en een vest in de kleur zwart met witte mouwen. Om zijn nek droeg hij een groene schoudertas en op zijn hoofd een zwarte pet.


- Verdachte 2 : Jongen, negroïde uiterlijk, eveneens tussen 16 en 18 jaar oud, fors postuur en kort zwart haar. Hij had een normaal gezicht maar viel op door zijn uitzonderlijk witte tanden. Hij droeg een zwarte trui met capuchon, een zwarte bodywarmer en een donkerblauwe broek. Ook deze verdachte had een schoudertasje om zijn nek.

De politie doet onderzoek naar deze straatroof en verzoekt eventuele getuigen, en/of personen die menen deze verdachten te kennen, contact op te nemen met de politie Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan via het meldingsnummer 0800-7000.

Inbrekers

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen aangehouden die mogelijk een bedrijfsinbraak hebben gepleegd of voornemens waren dit te doen.

Rond 02.10 uur kreeg de politie de melding van een bedrijfsbeveiliger dat hij bij twee mannen stond die zich verdacht gedroegen bij een bedrijf op de Euroweg. Bij onderzoek in de omgeving trof de beveiliger ook een hoeveelheid koperdraad aan en inbrekersgereedschap. In de auto van de twee verdachten vonden agenten nog meer materiaal dat gebruikt kon worden bij een inbraak. De mannen, beiden inwoners van Amersfoort en 36 en 42 jaar oud, zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Politie zoekt vermiste man

AMERSFOORT De politie is op zoek naar een man die op donderdag 21 juli is weggelopen uit een psychiatrische zorginstelling.

De man, een 27-jarige Amersfoorter, werd gedwongen verpleegd in deze zorgstelling en is hoogst waarschijnlijk in gezelschap van zijn moeder. Beiden hebben echter na de bewuste donderdag nog geen contact opgenomen met de zorginstelling. Omdat het noodzakelijk is dat de weggelopen man zijn medicatie gebruikt wil de politie graag weten waar hij verblijft.

Het signalement van de man luidt:


- Blank, ongeveer 1.70 meter, donker haar en bruine ogen. Opvallend is dat de man moedervlekken heeft op de linkerwang.

De politie verzoekt personen, die kennis dragen van zijn huidige verblijfplaats, contact op te nemen met de politie in Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.