Watersportverbond - KNWV

Nederlanders op podium WK Windsurfen voor de jeugd

woensdag 27 juli 2011

Op het wereldkampioenschap Windsurfen voor de jeugd in de discipline Freestyle op de Brouwersdam is de lokale held Rick Jendrusch kampioen geworden. In de finale wist hij Nick van Ingen te verslaan.

Het evenement vond plaats bij zeil- en surfcentrum Brouwersdam van 20 t/m 24 juli. Op de eerste twee dagen van het evenement was de wind nog niet goed voor een officiële competitie. Maar de surfers konden deze dagen wel hun trucjes tonen aan de jury en publiek tijdens een tow sessie en een expression session.

Switch konoâs, ponches en shakaâs
Op dag drie was de wind goed genoeg om de eerste heats van de single eliminatie te varen. De finales van de single eliminatie moesten op dag vier gevaren worden. In de categorie onder de 20 jaar stonden locals Rick Jendrusch en Nick van Ingen tegen elkaar. Het werd een
fantastische show die door een hoge shaka en een mooiere Kono werd beslist in het voordeel van Rick.
Na deze finale werd direct gestart met de double eliminatie. Hierin greep Pim v/d Borgt zijn kans om zich omhoog te vechten na een snelle uitschakeling in de singles. Door al zijn heats te winnen stond hij in de finale tegen de winnaar van de singles. De jury werd tot het ergste gedreven door de finalisten, doordat beide de nieuwste moves zoals switch konoâs, ponches, shakaâs en 1 handed funnels wisten te maken. Uiteindelijk wist Rick ook deze finale te winnen door in de laatste seconden van de heat nog een extra truc te maken net voor de jury.

Wereldkampioen
Op de laatste dag van het evenement kon er nog een volledige single en double eliminatie gevaren worden. Door de doubles te winnen wist Nick van Ingen zich naar een tweede plaats overall te vechten voor Pim v/d Borgt. Rich Jendrusch werd wereldkampioen door de eerste double eliminatie te winnen en bij de tweede double tweede te worden.

Uitslagen
Onderstaand de volledige uitslag van het WK voor alle leeftijden.

U13

1 Isaac Bradley-Baker GBR 512

2 Remco vd Vet H 155

U15

1 Ethan Westera ARU 4

2 Francesco Cappuzzo ITA 333

3 Steven Max URA 888

U17

1 Rafael de Windt CUR 45

2 Ethan Westera ARU 4

3 Francesco Cappuzzo ITA 33

U20

1 Rick Jendrusch NED 120

2 Nick van Ingen NED 122

3 Pim vd Borgt H 360