Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - Aanhouding na mishandeling                  |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 27 juli een 17-jarige jongeman uit Best aangehouden, nadat hij bij de disco op een camping op de Slingeweg in Winterswijk een 21-jarige man uit Utrecht had geslagen.


De politie hield toezicht op het discopubliek op de camping en zag dat de twee mannen rond 02.00 uur buiten ruzie stonden te maken. Plotseling sloeg de Bestenaar de man uit Utrecht in zijn gezicht. De Utrechtenaar raakte daarbij licht gewond. De politie greep in en hield de verdachte uit Best aan en bracht hem voor nader verhoor en onderzoek naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011103577

|     |Doetinchem - Kunstgras van voetbalvereniging vernield door|
|     |brandstichting                                            |

De politie stelt een onderzoek in naar het vernielen van het kunstgrasveld van voetbalvereniging DZC aan de Sportweg in Doetinchem. Onbekenden hebben brandjes gesticht en dit is vermoedelijk in het afgelopen weekend gebeurd. Tips zijn welkom op 0900 - 8844.


Een vrijwilliger van de vereniging ontdekte de vernielingen dinsdagochtend 26 juli en meldde dit bij de politie. Op diverse plekken was brand in het kunstgras gesticht. De grootte van de schade is nog niet vastgesteld. Omdat het veld vernield is, kan men er waarschijnlijk voorlopig geen officiële wedstrijden meer spelen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen contact op te nemen. Dit kan via 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.


2011103268

|     |Borculo - Scheerproducten weggenomen; getuigenoproep      |

Op dinsdagmiddag 26 juli hebben twee mannen een nog onbekende hoeveelheid scheerproducten bij een drogisterij op het Muraltplein in Borculo weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.


De politie werd rond 14.00 uur door het winkelpersoneel over de diefstal geïnformeerd. Het personeel zag twee onbekende mannen, die met de scheerproducten zonder te betalen weg wilden lopen en sprak hen daarop aan. De eerste verdachte vluchtte. Toen de winkelbediende achter de man aan wilde gaan, werd ze door de tweede verdachte tegengehouden. Daarna ging ook deze verdachte er vandoor. Agenten hebben nog naar de mannen uitgekeken, maar troffen hen niet meer. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen.


Het signalement van de daders: Eerste dader is een forse/gespierde man, rond 1,80 lang en is kaal. Hij droeg een grijs baseballshirt en is rond de 40 jaar. Hij heeft een blank uiterlijk. De tweede dader is een man met een Zuid-Europees uiterlijk en hij heeft donker stekeltjes haar. Hij is ongeveer 1,85 meter lang. Hij droeg een big shopper met een bloemmotief. Heeft u iets gezien, dat de politie kan helpen bij het onderzoek, bel dan 0900-8844.


2011103416

|     |Winterswijk - Winterswijker ernstig gewond bij ongeval    |

Een 39-jarige automobilist uit Winterswijk raakte dinsdagmiddag 26 juli ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Eibergseweg in zijn woonplaats. Een automobilist uit Lichtenvoorde die met zijn gezin onderweg was, raakte betrokken bij het ongeval. Zij kwamen met de schrik vrij.


De hulpdiensten kregen om 16.15 een melding van het ongeval en troffen een ravage aan. Het gezin uit Lichtenvoorde reed op de Eibergseweg en kwam uit de richting van Eibergen, toen de Winterswijker hen inhaalde. De Winterswijker raakte de macht over het stuur kwijt, waardoor hij een aantal bomen raakte. De auto tolde over de weg, waarbij de bestuurder uit zijn auto werd geslingerd en in een droge sloot terecht kwam. Zijn auto kwam tot stilstand op de rijbaan, waarna de 35-jarige automobilist uit Lichtenvoorde er tegen aan reed. Hij en zijn gezin bleven ongedeerd. De Winterswijker is met ernstig schedelletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer heeft de weg schoongemaakt en de auto is afgesleept. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in.


2011103439


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --