Aangifte van Waste4Energy tegen de RC & de Curator van Biovalue

Persbericht van Waste4Energy VOF

Bedrijf doet bij fraudemeldpunt aangifte tegen de Rechter-commissaris en de Curator van Biovalue

Het Amsterdamse bedrijf Waste4Energy VOF heeft aangifte gedaan bij het fraudemeldpunt tegen de Rechter-commissaris en de curator die de faillissementen van Biovalue in Eemshaven behandelen.

De reden om deze aangifte te doen is dat zowel de curator al de Rechter-commissaris op de hoogte zijn van strafbare feiten voorafgaande en als oorzaak van het faillissement van Delta Biovalue BV, Delta Biovalue Nederland BV en Delta Biopat BV.

Waste4Energy had al eerder aangifte gedaan bij de FIOD/ECD van deze feiten, waaronder het "wegpoetsen" in de administratie van Biovalue van een vordering van 12.5 miljoen euro op aandeelhouder Delta N.V. direct voorafgaande aan het faillissement. Voormalige personeelsleden van Biovalue die een belastende verklaring hierover kunnen afleggen zijn door de curator nog altijd niet gehoord.

Daarnaast is in 2010 in een forensisch onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Delta NV, geconcludeerd dat fraude mede de oorzaak was van de verliezen bij Biovalue. De curator en de RC zijn op de hoogte van de uitkomsten van dit forensisch onderzoek maar hebben naar aanleiding hiervan geen nadere actie richting het Openbaar Ministerie ondernomen.

Waste4Energy heeft al eerder gevraagd om een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van het faillissement van Biovalue en de handelwijze van Delta N.V.




Razende Robot Reporter