Skylines Nederlandse finalist Vodafone Mobile Clicks 2011

Persbericht van Vodafone Libertel NV

Nederlandse finalist neemt het op tegen zes buitenlandse start-ups op PICNIC festival in september

27 juli 2011 - Skylines (http://skylin.es/) gaat Nederland vertegenwoordigen als finalist van de internationale Vodafone Mobile Clicks 2011 competitie. Skylines versloeg in twee lokale voorrondes andere Nederlandse start-ups als Repudo en 22 Tracks. Skylines bindt nu de strijd aan met de finalisten uit de zes andere deelnemende landen om een totaal van EUR 225.000 aan prijzengeld. Dat maakt Vodafone Nederland vandaag bekend.

Skylines biedt een zoekplatform voor real-time foto's. Hiervoor indexeert Skylines meer dan een miljoen foto's per dag uit sociale media als Instagram, Yfrog en Twitpic. De dienst is op dit moment te gebruiken in conceptversie via de Skylines website en als een app voor iPhone of Android.

Martijn Pannevis, CEO van Skylines: "Wij zijn blij dat deze gerenommeerde jury de unieke rol van Skylines erkent als het 'search en discovery' platform in de snel groeiende wereld van real-time foto's. We zijn trots dat we in zo'n sterk veld van concurrerende start-ups Nederland mogen vertegenwoordigen in de Europese finale van Vodafone Mobile Clicks."

Nils Rouwendal, organisator Vodafone Mobile Clicks: "We verwachten veel van foto sharing en de rol van foto's in sociale media en het nieuws. Daar springt Skylines op in met een unieke zoekoplossing. Met veel hoogwaardige inzendingen was het een lastige keus voor de jury, maar Skylines wist op alle beoordelingscriteria hoog te scoren. Ze hebben een professionele aanpak en groot potentieel. Een zeer waardige winnaar van Mobile Clicks 2011 in Nederland, die nu door gaat naar de Europese finale."

De zeven finalisten uit Duitsland, Nederland, Portugal, Ierland, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk zijn uitgenodigd om hun land te vertegenwoordigen in een live finale op het PICNIC Festival in Nederland op 15-16 september 2011. In deze internationale finale kiest een panel van experts uit de mobiele industrie een uiteindelijke winnaar. Voorafgaand aan de finale op PICNIC kan het publiek alvast hun stem uitbrengen. Tijdens de live finale zal naast de stemmen van de juryleden, het resultaat van de publieke stemming worden meegerekend om de winnaar te bepalen. GeĂŻnteresseerden kunnen stemmen via www.vodafonemobileclicks.com/vote.

Vodafone Mobile Clicks is een initiatief van Vodafone met als doel innovatie op het gebied van mobiel internet in Europa te stimuleren. De competitie is de grootste start-up competitie in zijn soort, toegankelijk voor alle start-ups met een mobiele site, dienst of applicatie uit Duitsland, Nederland, Portugal, Ierland, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie over de Vodafone Mobile Clicks 2011 competitie, ga dan naar www.vodafonemobileclicks.com of volg tweets met de hashtag vmc2011.

Vodafone Mobile Clicks is een samenwerkingsverband tussen Vodafone Group, PICNIC, Trend 8 en Mobile Monday Amsterdam, Londen, Barcelona/Madrid, Dublin en Duitsland.

Links:
http://www.vodafonemobileclicks.com



Razende Robot Reporter