Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 27 juli

Noord-Holland Noord, 27-07-2011 o 14.00 uur

Man slaat met zaag

Wognum, dinsdag 26 juli

Een 59-jarige man uit Purmerend werd dinsdagavond rond 22.35 uur aangehouden op de Oosteinderweg. Een 40-jarige bewoner van de camping op deze weg, gedroeg zich vervelend. Hij had de 59-jarige man al diverse malen lastig gevallen en was ook op zijn gedrag aangesproken. De 59-jarige Purmerender was het gedrag van de man zat en sloeg hem met een zaag op zijn pols. De 40-jarige man raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht om zijn verwondingen te laten hechten. De 59-jarige man werd aangehouden voor mishandeling.

Woninginbraak

Bergen, dinsdag 26 juli

Tussen maandagmiddag 17.00 uur en dinsdag 20.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Natteweg in Bergen. De daders kwamen vermoedelijk binnen via een openstaand raam op de eerste verdieping. Onbekend is of er iets is weggenomen.

Diefstal uit woning

Alkmaar, dinsdag 26 juli

Op dinsdagavond omstreeks 21.20 uur kwam een jongen bij een woning aan de Florislaan in Alkmaar. De jongen vertelde dat hij op bezoek ging bij een tante, maar dat die nog niet thuis was, en of hij even gebruik mocht maken van het toilet. De jongen ging niet alleen naar het toilet, maar griste ook een portemonnee weg, waar hij mee vandoor ging. De verdachte liep in de richting van de Hadewijchstraat. De buit zal hem echter zijn tegengevallen. In de portemonnee zat geen geld.

De verdachte is een jongen van ongeveer 16 jaar oud, met een licht getint uiterlijk en een lengte van ongeveer 1.70 meter. Hij droeg een oranje jack/vest met een zwart teken op de achterkant, een donkere spijkerbroek en mogelijk een zwarte pet.

Eventuele getuigen of mogelijke andere slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Eén kilo softdrugs

Hoorn, dinsdag 26 juli

De politie maakt proces-verbaal op tegen de 52-jarige eigenaar en een 27-jarige medewerker van een coffeeshop aan het Kerkplein in Hoorn. De gemeente overweegt bestuurlijke maatregelen.

Tijdens een gecombineerde controle van de politie en de gemeente op dinsdagmiddag werd geconstateerd dat in de coffeeshop een handelsvoorraad softdrugs aanwezig was van ruim een kilo. Een coffeeshop mag echter maar 500 gram op voorraad hebben. Verder bleek in de zaak een klant aanwezig te zijn die zich niet kon legitimeren. Deze klant had niet alleen zonder zich te legitimeren drugs gekocht, maar had deze ook nog doorgegeven aan een minderjarige vriend.

Mishandeling

Den Helder, dinsdag 26 juni

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.30 uur meldde een 18-jarige man uit Dusseldorf (Duitsland) dat hij was mishandeld op de Vlamingstraat in Den Helder. De man was samen met zijn vriendin als toeristen in de Marinestad. Op de Vlamingstraat maakte de man een foto van de omgeving. Hierbij fotografeerde hij bij toeval een personenauto waarin vijf mannen zaten. Deze mannen waren er niet van gediend gefotografeerd te worden. De bestuurder stapte uit de auto, greep het slachtoffer bij zijn keel en drukte hem tegen een muur aan. Vervolgens werd zijn camera afgepakt. Deze werd tegen de grond stuk gegooid. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. Op basis van het kenteken van de auto kon korte tijd later een 35-jarige man uit Den Helder als verdachte worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Met drank op tegen vluchtheuvel

Ursem, dinsdag 26 juli

Op dinsdagavond omstreeks 18.35 uur kreeg de politie melding dat een personenauto tegen een vluchtheuvel zou zijn gereden op de Noorddijkerweg in Ursem. Hierbij waren ondermeer een aantal palen uit de grond gereden. Vanaf de vluchtheuvel liep een oliespoor naar een nabijgelegen pompstation, waar de politie een zwaar beschadigde personenauto aantrof. Bij de auto stond een 29-jarige Pool. Hij bleek drank te hebben gebruikt. Bovendien bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Uit de ademanalyse bleek dat hij 1060 ug/l alcohol in zijn adem had. Omdat hij geen rijbewijs had, gelden voor hem de regels voor beginnend bestuurders en mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna twaalf maal het wettelijk maximum. Bij controle bleek hij twee jaar geleden al een gepakt te zijn met 800 ug/l (negen keer teveel) alcohol in zijn adem. De verdachte verklaarde overigens maar drie blikjes bier gedronken te hebben.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.