Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Twello - Beginnend bestuurder op snorfiets aangehouden    |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 27 juli een 18-jarige jongeman uit Twello aangehouden omdat hij onder invloed een snorfiets bestuurde. De Twellonaar bleek een beginnend bestuurder te zijn.


Politieagenten reden rond 00.30 op de Hietweideweg in Twello toen hen een snorfietser tegemoet reed. Agenten wilden hem voor een routinecontrole staande houden en draaiden op de weg. De snorfietser kreeg dat in de gaten en probeerde er vandoor te gaan. Op de Frans Halsweg hielden ze hem staande. De blaastest op straat gaf aan, dat deze beginnend bestuurder teveel alcohol had gedronken. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau blies hij een promillage van 0,4. Een beginnend bestuurder is strafbaar bij een promillage van 0,2. Tegen de man wordt proces-verbaal op gemaakt en hij kreeg een rijverbod opgelegd.


2011103567

|     |Zutphen - Winkeldief aangehouden                          |

De politie heeft dinsdagmiddag 26 juli een 39-jarige man uit Zutphen verhoord voor het stelen van verschillende goederen uit een winkel op de Polsbroek in Zutphen. Hij legde een bekennende verklaring af.


De politie kreeg even voor 17.00 uur de melding van de diefstal. De winkeldief was toen al gevlucht. Op basis van een goed signalement konden agenten korte tijd later de dief aanhouden. Hij werd meegenomen voor verhoor, waar hij een bekennende verklaring aflegde. De man krijgt een winkelverbod en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


2011103472

|     |Zutphen - Zutphenaar gewond na ongeval                    |

Een 21-jarige automobilist uit Zutphen is dinsdagmorgen 26 juli gewond geraakt na een eenzijdig ongeval op de Weg naar Voorst in Zutphen. Hij is met nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht.


De hulpdiensten werden omstreeks 10.15 uur gewaarschuwd en troffen een zwaar beschadigde auto op de weg aan met de bestuurder er nog in. Brandweer- en ambulancepersoneel haalde de automobilist uit zijn auto. De automobilist is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de Zutphenaar uit de richting van Voorst kwam en bij de chicane de macht over het stuur kwijt raakte. Hij kwam in de berm terecht, schampte een paar bomen en kwam op de weg tot stilstand. De weg is een tijdje afgezet. De auto is weggesleept.


2011103250


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --