Gemeente Tiel


Tiel deels autoluw tijdens Fruitcorso/Appelpop

Het Fruitcorso- en Appelpopweekend is voor Tiel een belangrijk weekend. Vele duizenden bezoekers komen naar Tiel om te genieten van de praalwagens van het Fruitcorso en/of Appelpop. Ieder jaar wordt het drukker in de stad. Om de bereikbaarheid van de stad en veiligheid voor inwoners, bezoekers, ondernemers en hulpdiensten te bewerkstelligen, hebben burgemeester en wethouders ook dit jaar besloten een deel van de stad autoluw te maken en een transferium in te richten. Anders dan vorig jaar, is de stad alleen op zaterdag autoluw.

Onnodig verkeer tijdens een groot evenement in de stad is onwenselijk, daarom wordt Tiel op zaterdag 10 september 2011 vanaf 10.00 uur voor een groot deel autoluw gemaakt. Voor bezoekers is een transferium met pendelbussen ingericht bij de Afslag Tiel-West (afslag 32). Er wordt dit jaar alles aan gedaan om het transferium beter te laten functioneren. Zo is er nog meer aandacht voor de doorstroom van de pendelbussen en de bewegwijzering op de snelweg. Ook komen bussen die meer mensen tegelijk kunnen vervoeren.

Autoluw gebied

Het gebied dat autoluw wordt gemaakt is de volgende: Het gebied liggende binnen het corridor Amsterdam-Rijnkanaal, Spoorlijn, Westroijensestraat, Laan van Westroijen, Rivierenlandlaan, Schaarsdijkweg, Dr. J.M. Den Uyllaan (de genoemde straten zelf zijn wel bereikbaar). Hiervan uitgezonderd zijn het zorgeiland (ziekenhuis, Siependaal etc.), Sportpark Rauwenhof en de bedrijventerreinen Latenstein, Kellen en Medel.

Vrachtverkeer (bevoorrading), bussen, motoren, taxi's, houders van een gehandicaptenparkeerkaart en voertuigen met een toegangssticker kunnen wel in het autoluwe gebied komen.

Niet autoluw op vrijdag

In tegenstelling tot vorig jaar is de stad op vrijdagavond niet autoluw. Iedereen kan vrijelijk in- en uitrijden. Mocht blijken dat parkeeroverlast ontstaat, dan worden de ingangen tot de betreffende wijken afgesloten. De afsluiting geldt niet voor de hierboven genoemde groepen.

Informatie

Bewoners, bedrijven en instellingen in het autoluwe gebied ontvangen vlak voor het evenement per brief gedetailleerde informatie. Ook is de toegangssticker toegevoegd. Het besluit van het college om een transferium in te richten en een deel van de stad autoluw te maken, maakt onderdeel uit van meerdere verkeersmaatregelen. Het verkeersbesluit is na te lezen op de Fruitcorso- en Appelpoppagina en in te zien bij het Omgevingsloket in het stadhuis. Op de gemeentelijke website staat alle relevante informatie voor inwoners en bezoekers rondom het evenementenweekend en wordt ook regelmatig geupdate.