Gemeente Reimerswaal


Yerseke en Reimerswaal huldigen Johnny Hoogerland

Zo'n 800 mensen en een groot deel van de landelijke en regionale pers bezochten de huldiging van wielrenner Johnny Hoogerland in Yerseke, woensdagmiddag 27 juli.
Ondanks de relatief korte voorbereidingstijd werd er een veelzijdig programma gepresenteerd. Diverse artiesten traden op en er waren enkele sprekers. Onder de sprekers was ook gedeputeerde De Reu, die namens de Provincie Zeeland Johnny ook al aan de finish in Parijs had begroet.

Namens de gemeente Reimerswaal sprak wethouder C.J. Knuit. Hij roemde het doorzettingsvermogen van Johnny Hoogerland, de Zeeuwse Leeuw uit Yerseke. Ondanks tegenslag heeft hij toch doorgezet: "Dat is pas echt 'luctor et emergo'". Als huldeblijk ontving Hoogerland een bijzondere uitvoering van het beeld 'De Mosselman': gekleed in de bolletjestrui. Tijdens de dagen dat Johnny Hoogerland in de bolletjestrui reed, was door enthousiaste dorpsgenoten de mosselman ook aangekleed met de rood/witte trui.

Naast de huldiging werden er ook cheques overhandigd ten bate van stichting Jayden. Johnny Hoogerland is ambassadeur van deze stichting, die zich inzet voor de strijd tegen kanker bij kinderen. Hij had zelf zijn bolletjestrui al ter veiling aangeboden. Daarnaast is ook een paal met prikkeldraad, waar Johnny tijdens de tour op belandde, geveild. De hoogste bieder, de Zeeuwse Asfalt Onderneming, was ook aanwezig.

De organisatie van de huldiging is voortgekomen uit enthousiaste fans van Hoogerland in Yerseke. Het initiatief werd gecoördineerd door Café 'De Kruik', dat ook tijdens de Tour de France veel aandacht besteed heeft aan de prestaties van hun dorpsgenoot. Tientallen bedrijven, maar zeker ook zoveel vrijwilligers hebben
zich ingezet om de huldiging goed te laten verlopen. In zijn toespraak heeft wethouder De Knuit alle betrokkenen dan ook hartelijk bedankt. Yerseke kan met recht trots zijn, op Johnny, maar zeker ook op deze goed verlopen huldiging!