Gemeente Best

4 vragen over de toekomst van de molen

27-07-2011

Op 9 mei 2011 heeft de Raad besloten een budget beschikbaar te stellen voor de koop van café De Mulder aan de Heilig Hartstraat 1 te Best. De verkoop van het café is inmiddels afgerond.


1. Wat gaat er met het café gebeuren?
In overleg tussen eigenaresse Mevr. Den Otter en wethouder Paul Gondrie is een koopcontract opgemaakt dat afgelopen woensdag is ondertekend. Een van de voorwaarden in het koopcontract is, dat Mevr. Den Otter nog één jaar in de woning mag blijven wonen en dat het café nog één jaar open blijft.


2. En hoe staat het met de restauratie van de molen? Eind september/begin oktober zal molenbouw de Jongh de wieken aan de molen bevestigingen. De wieken zullen niet in een keer aan de molen worden bevestigd, maar zullen geleidelijk en in delen worden opgebouwd. De restauratie wordt voor 1 december 2011 afgerond.


3. Kan de molen dan ook draaien?
Vanaf 1 december 2011 is de molen draai- en maalvaardig. Om de molen te kunnen laten draaien is een gediplomeerde molenaar nodig. Na de zomervakantie gaat de gemeente aan de slag met het vinden van een gediplomeerde molenaar. Mogelijk kan een samenwerkingsverband worden aangaan met een andere molen waarvan een stichting of een gemeente eigenaar is.


4. Welke bestemming krijgt de molen?
In het vierde kwartaal van dit jaar zal het gemeentebestuur een standpunt innemen over de visie en de randvoorwaarden waaronder de molen, woonhuis/café en braakliggende stuk grond in de markt zal worden gezet.

Koopcontract café de Mulder
Het koopcontract voor café de Mulder is getekend. Foto: Michiel Wasmus

Cafe de mulder
Café De Mulder
Foto: Michiel Wasmus

---