Delhaize Groep


Delhaize Groep rondt overname Delta Maxi af en wordt toonaangevende distributiegroep in Zuidoost-Europa

27/07/2011

Persbericht in pdf formaat.pdf (31,61 KB) BRUSSEL, België, 27 juli 2011 - Delhaize Groep (Euronext Brussels: DELB
- NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributiegroep, kondigde vandaag aan dat ze de onvoorwaardelijke goedkeuringen heeft ontvangen van alle relevante mededingingsautoriteiten en dat ze de eerder aangekondigde overname van de Servische distributiegroep Delta Maxi heeft afgerond. Samen met de bestaande activiteiten in Griekenland en Roemenië maakt deze transactie Delhaize Groep tot een toonaangevende distributeur in Zuidoost-Europa.

Pierre-Olivier Beckers, directievoorzitter en Chief Executive Officer van Delhaize Groep: "Deze transactie past perfect in ons New Game Plan, ons strategische plan gericht op het versnellen van de winstgevende opbrengstgroei. De toevoeging van Delta Maxi, in combinatie met onze bestaande ondernemingen in Roemenië en Griekenland, maakt van Delhaize Groep een toonaangevende speler in de regio. We kijken ernaar uit onze activiteiten verder uit te breiden in deze veelbelovende regio van Europa."

"We zijn opgetogen dat we de 15 000 werknemers van Delta Maxi mogen verwelkomen bij Delhaize Groep en we kijken ernaar uit de klanten van Delta Maxi verder te bedienen, gesteund door de internationale ervaring van Delhaize Groep," zegt Kostas Macheras, Executive Vice President Delhaize Groep en Chief Executive Officer van Delhaize Groep Zuidoost-Europa. "We zijn blij dat we de transactie hebben afgerond binnen de geplande termijn. Vanaf vandaag kunnen we Delta Maxi effectief integreren in de organisatie van Delhaize Groep. De voorbereidingen hiervan zijn al een aantal maanden bezig. We kijken ernaar uit om verder te bouwen op de lokale sterktes van de Delta Maxi-winkels en om de relaties met lokale leveranciers te versterken."

Delhaize Groep heeft Delta Maxi verworven voor EUR 932,5 miljoen, inclusief een nettoschuld en andere gebruikelijke aanpassingen van EUR 318 miljoen. In Servië baat Delta Maxi ongeveer 350 winkels uit en is de grootste voedingsdistributiegroep. De activiteiten van Delta Maxi zijn begonnen in 2000. De onderneming baat momenteel in totaal ongeveer 450 winkels in Servië, Bulgarije, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Albanië. Delta Maxi zal naar verwachting eind 2011 in de vijf landen een netwerk hebben van ongeveer 500 winkels. De resultaten van Delta Maxi zullen worden geconsolideerd in de resultaten van Delhaize Groep vanaf 1 augustus 2011 en zullen worden gerapporteerd onder het operationele segment Zuidoost-Europa en Azië. De transactie omvat een belangrijk deel van het onroerend goed van de winkels in Servië en zeven van de distributiecentra.

Nu de transactie is afgerond zal Delhaize Groep beginnen met de integratie van Delta Maxi en dit volledig in lijn met de strategische keuzes van het New Game Plan. Delhaize Groep zal zich daarom de komende kwartalen vooral richten op de ontwikkeling van duidelijke strategische plannen voor prijsbepaling, assortiment, merken en format management om de verdere succesvolle groei in de regio te verzekeren en om te garanderen dat er meer dan EUR 20 miljoen wordt gegenereerd in netto jaarlijkse EBITDA-synergieën, voornamelijk door een verbetering van het aankoopbeleid, inventarisbeheer en de optimalisering van systemen en processen voor financiën, IT en supply chain vanaf eind 2013.

» Delhaize Groep

Delhaize Groep is een Belgische internationale voedingsdistributiegroep met activiteiten in elf landen op drie continenten. Op het einde van het eerste kwartaal van 2011 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2 816 winkels. In 2010 boekte Delhaize Groep EUR 20,8 miljard (USD 27,6 miljard) aan opbrengsten en EUR 574 miljoen (USD 762 miljoen) aan nettowinst (deel van de Groep). Eind 2010 stelde Delhaize Groep ongeveer 138 600 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op NYSE Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website van de Groep www.delhaizegroep.com. Vragen kunt u sturen naar investor@delhaizegroup.com.

Persbericht in pdf formaat.pdf (31,61 KB)

Zie het origineel