Gemeente Krimpen aan den IJssel


Storing in telefoonnet KPN

Op 27 juli rond 1.00 uur in de morgen is er een storing ontstaan in het telefonie netwerk van KPN. De storing treedt op in het gebied Rotterdam-Rijnmond. Ook de regio's Zuid-Holland Zuid en Hollands-Midden hebben te maken met de storing.

Als gevolg van de storing zijn er verschillende problemen met communicatiemiddelen hierdoor is de telefoonverbindingen niet gegarandeerd en kunnen deze wegvallen. Mensen die alarmnummer 112 willen bellen, kunnen hier problemen mee ondervinden. Ook zijn de verbindingen die normaal gebruikt worden voor alarmering en contact met hulpdiensten op straat gedeeltelijk verstoord. Nog onbekend is hoe lang de storing gaat duren.

De storing treedt op in de gehele Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en delen van Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid en Hollands-Midden. In Rijnmond rijdt de metro niet vanwege verbindingsproblemen tussen bestuurder en de centrale verkeersleiding. De RET zet extra bussen en trams in.

Genomen maatregelen Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

In Rijnmond is 112 nog wel bereikbaar, maar mochten mensen 112 niet kunnen bereiken dan kunnen ze terecht bij de politiebureaus en brandweerkazernes in Rijnmond. Aangezien de duur van de storing nog onbekend is uit voorzorg in Rotterdam-Rijnmond GRIP 4 gemaakt.

Raadhuisplein 2
Postbus 200, 2920 AE
Krimpen aan den IJssel 14 0180 gemeente@krimpenaandenijssel.nlgemeente@ krimpenaandenijssel.nl